menútancar
Passarel·la de fusta per a vianants i bicicletes com a nou accés al Parc Vallbona d'Igualada

Nova porta d'accés i mirador que acosta el Parc de Vallbona al centre de la ciutat.

Passarel·la per a vianants a Igualada
Passarel·la per a vianants a Igualada

Passarel·la per a vianants a Igualada

La passarel·la resol un racó oblidat de la ciutat creant un nou accés al parc Vallbona i al mateix temps millorant la connectivitat dins del barri.

Autors

Batlleiroig Arquitectura. Enric Batlle Durany, Joan Roig i Duran – Arquitecte

Equip

Mario Súñer Díaz, Simone Cicu – Arquitecte / Yago Cavaller Galí – Enginyer tècnic agrícola i ambientòleg / Dolors Feu – Enginyera tècnica agrícola i paisatgista

Col·laboradors

STATIC Ingeniería – Enginyeria d'estructures

Promotor

Ajuntament d’Igualada

Constructora

Constructora Calaf

Estat del projecte

Construït

Data inici

2014

Data final

2016
© Antonio Navarro Wijkmark

Passera peatonal adaptada a Igualada

El nuevo recorrido generado permite mejorar la conectividad dentro de este sistema de recorridos. Al mismo tiempo, incrementa el flujo de gente a través del parque Vallbona.

Tot i les seves reduïdes dimensions, busca tenir repercussió a múltiples escales, incidint en totes elles d’una manera diferent, però amb un objectiu comú, dinamitzar el parc de Vallbona, un lloc oblidat i degradat de la ciutat.

La nova passarel·la transforma un racó no resolt de la ciutat en una nova porta d’accés al parc Vallbona. La seva posició elevada l’atorga, a més, d’unes condicions òptimes com a mirador sobre la ciutat i la comarca.

Al mateix temps, permet relacionar de manera continua el parc Vallbona amb el parc de l’Estació. Proporciona als residents del barri de Set Camins d’un recorregut continu a través de zones verdes, des de les seves llars fins al nucli urbà del municipi.

Durant el darrers anys, l’ajuntament d’Igualada està impulsant diverses actuacions amb l’objectiu de consolidar un sistema de recorreguts de vianants i bicicletes denominat Anella Verda.

El nou recorregut generat permet millorar la connectivitat dins d’aquest sistema de recorreguts. Al mateix temps, incrementa el flux de gent a través del parc Vallbona.

 

© Antonio Navarro Wijkmark
© Antonio Navarro Wijkmark
© Antonio Navarro Wijkmark