menútancar
Edifici corporatiu per a Inditex a Arteixo, A Coruña

Un edifici altament sostenible de 170.000 m², caracteritzat per la senzillesa de les seves formes i pels seus amplis espais diàfans.

Seu de Zara a Arteixo
Seu de Zara a Arteixo

Seu de Zara a Arteixo

Un edifici de 170.000 m² de nova creació serà la base dels equips comercials i de disseny de Zara a la seu d'Inditex en Arteixo. Les noves instal·lacions, caracteritzades per la senzillesa de les seves línies, amplis espais diàfans, l'eficiència energètica i la sostenibilitat, han estat concebudes per a potenciar la dinàmica de treball horitzontal entre dissenyadors, patronistes i professionals comercials.

Autors

Batlleiroig Arquitectura. Enric Batlle Durany, Joan Roig i Duran, Albert Gil Margalef – Arquitecte

Equip

Beatriz Barral Santos, Mariano Aguado de Sas, Claudia Márquez Sala, María Méndez Gago, Paula Ortiz Arias, Rita Pérez Morandeira, Ana Gómez Fernández, Irene Agudo Marqués – Arquitecte

Col·laboradors

Antonio Reboreda Ingeniería – Enginyeria d'estructures, ENAR Envolventes Arquitectónicas – Façana

Promotor

Zara, Inditex

Estat del projecte

En curs

Data inici

2021

Superfície total

170.000 m2
El nou edifici per a Inditex en Arteixo se suma als edificis de serveis i a la seu de zara.com dissenyats per batlleiroig amb anterioritat. / © SBDA

Una peça neutra de línies horitzontals

El projecte es caracteritza per la senzillesa de línies horitzontals i la presència de grans finestrals amb ràfecs que li conferiran protecció solar i inundaran de llum natural espais interiors amb altures lliures de 4,70 metres.

Amplis espais diàfans de treball es distribuiran al llarg de 125.000 m² organitzats en 5 plantes, permetent la distribució flexible dels diferents departaments de Zara. Un reticle estructural disposarà els pilars cada 12×22 metres, generant grans espais diàfans que contribuiran a la comunicació oberta i al dinamisme dels fluxos de treball.

La seva identitat visual, tant exterior com interior, estarà en línia amb la de l’edifici contigu de zara.com, també dissenyat per batlleiroig, en el qual predominen el color blanc, el vidre i els sostres alts amb instal·lacions vistes.

Un sistema de passarel·les connectarà les noves instal·lacions amb la resta del complex. / © SBDA

Espais per a la col·laboració i el dinamisme

Les cinc plantes de l’edifici comptaran amb unes dimensions de 230 metres de llarg per 104 metres d’ample, i estaran dividides en dues grans zones de treball de 9.500 m² cadascuna.

Les noves infraestructures disposaran igualment de dues plantes d’aparcament sota rasant amb capacitat per a més de 1.000 vehicles.

© SBDA

Un concepte sostenible i eficient

Les proporcions i dimensions d’aquest gran edifici li confereixen un “coeficient de forma” que, al costat d’un sistema de façanes i cobertes amb alt grau d’aïllament, permet optimitzar els seus consums energètics i aconseguir l’autosuficiència energètica.

Aquest smart building disposarà d’un sistema de gestió d’instal·lacions d’última generació que garantiran en tot moment l’eficiència dels seus diferents elements, en adaptació constant a les condicions de temperatura i qualitat d’aire exteriors i interiors.

La coberta de 15.000 metres quadrats comptarà amb una gran proporció de zones enjardinades orientades a una millora de l’aïllament tèrmic de l’edifici i a mitigar l’efecte “illa de calor”. La vegetació es mantindrà amb el reaprofitament de les aigües pluvials.

L’edificació seguirà també els més elevats estàndards de sostenibilitat. La digitalització en fase de disseny permetrà un procés constructiu a base d’elements industrialitzats. Aquest fet i un ús intensiu de materials reciclats minimitzarà la petjada de CO₂ i la generació de residus en obra.

El nou projecte potencia els espais enjardinats del complex. / © SBDA

Entorn integral per al benestar de les persones

Aquest nou disseny aspira a continuar millorant el condicionament integral dels espais exteriors de la seu d’Inditex, un projecte iniciat en 2018 per a potenciar espais enjardinats i zones cobertes de connexió per als vianants.

Dues grans places longitudinals adjacents a les façanes est i nord ampliaran la plaça existent al costat de l’edifici de zara.com, promovent la salut i el benestar dels usuaris. Un sistema de múltiples passarel·les connectarà per diferents punts el nou edifici amb els adjacents, garantint d’aquesta manera la connectivitat interior del complex.

 

Projectes

Un nou edifici altament sostenible serà la base dels equips comercials i de disseny de Zara en la seu d’Inditex en Arteixo.

Llegir més
Un nou edifici altament sostenible serà la base dels equips comercials i de disseny de Zara en la seu d’Inditex en Arteixo.