menútancar
Projectes 22/12/2021

Un nou edifici altament sostenible serà la base dels equips comercials i de disseny de Zara en la seu d’Inditex en Arteixo.

Un nou edifici altament sostenible serà la base dels equips comercials i de disseny de Zara en la seu d’Inditex en Arteixo.

Un edifici de 170.000 metres quadrats de nova creació serà la base dels equips comercials i de disseny de Zara a la seu d’Inditex en Arteixo. Amb una inversió de 238 milions d’euros, està previst que les obres comencin el mes vinent de gener i concloguin en un termini aproximat de dos anys.

Aquestes noves instal·lacions, definides per la senzillesa de les seves línies, els seus amplis espais diàfans, l’eficiència energètica i la sostenibilitat, han estat concebudes per a potenciar la dinàmica de treball horitzontal entre dissenyadors, patronistes i professionals comercials.

El nou edifici, de cinc plantes -més dues d’aparcaments-, donarà continuïtat a la identitat visual de les oficines contigües dissenyades també per batlleiroig i destinades a les operacions de zara.com. En ell predominaran el color blanc i els grans finestrals horitzontals amb ràfecs que li conferiran protecció solar i inundaran de llum natural espais interiors amb altures lliures de 4,70 metres. Un reticle estructural disposarà els pilars cada 12×22 metres, generant grans espais diàfans que contribuiran al dinamisme dels fluxos de treball entre departaments.

Les proporcions i dimensions d’aquest gran edifici li confereixen un “coeficient de forma” que, al costat d’un sistema de façanes i cobertes amb alt grau d’aïllament, permet optimitzar els seus consums energètics i aconseguir l’autosuficiència energètica.

Dues grans places longitudinals adjacents a les façanes aquest i nord ampliaran la plaça existent al costat de l’edifici de zara.com, promovent la salut i el benestar dels usuaris.

Un sistema de múltiples passarel·les connectarà per diferents punts el nou edifici amb els adjacents, garantint d’aquesta manera la connectivitat interior del complex.