menútancar
Hotel SB Glow a Barcelona

Hotel 4*S de 235 habitacions per SB hotels al 22@.

Hotel SB Glow a Barcelona
Hotel SB Glow a Barcelona

Hotel SB Glow a Barcelona

L’edifici, inclòs a l’àmbit de la MPGM per la renovació de les àrees industrials del Poblenou, és un exemple de la transformació urbanística i d’activitats del lloc, alhora que dona resposta al nou concepte d’hotel de la cadena hotelera SB Hotels.

Autors

Batlleiroig Arquitectura. Enric Batlle Durany, Joan Roig i Duran – Arquitecte

Equip

Laura Quintana Fernàndez – Arquitecte / Joan Batlle Blay – Arquitecte i paisatgista / Yago Cavaller Galí – Enginyer tècnic agrícola i ambientòleg

Col·laboradors

STATIC Ingeniería – Enginyeria d'estructures, PGI Engineering – Enginyeria d'instal·lacions, ARCO Facade Consulting – Façana

Promotor

SB Hotels Spain

Constructora

Navasa Construcciones y Estructuras, SB Immobiliària

Estat del projecte

Construït

Data inici

2015

Data final

2017

Superfície total

15.400 m2
© Antonio Navarro Wijkmark
© Antonio Navarro Wijkmark

Hotel SB Glow

El present projecte desenvolupa un edifici hotel de 4 estrelles superior (4S) i 235 habitacions per a la cadena hotelera SB hotels, on es planteja un nou concepte d’hotel. L’edifici consta de 3 plantes soterrani, planta baixa, 8 plantes d’habitacions i planta coberta. Les plantes soterrani -2 i -3 estan destinades a aparcament, sales tècniques i magatzems. La planta soterrani -1 està destinada a salons, sales de reunions i un gran menjador per al públic en general. Uns patis semi coberts permeten l’entrada de llum natural a aquestes estades. Aquests patis tenen un tractament vegetal en les seves parets, que prendrà presència des de l’espai exterior de planta baixa.

A més, la planta es completa amb cuina i zona de personal. La planta baixa està destinada a l’accés principal de el hotel situant la recepció, vestíbul i zona de bar. L’accés principal es realitza per sota d’un gran porxo d’entrada. Pel costat oposat a l’accés de clients se situa la rampa d’accés a l’aparcament i a la zona d’accés del personal. L’espai que envolta l’edifici per la part posterior, donant façana a l’antiga Fàbrica Pons, fa la funció de terrassa del bar, alhora que crea un espai integrat amb els altres espais lliures de la poma. Els conjunts de la urbanització dels espais exteriors formen part d’un continu urbà d’ús públic dels interiors de la poma. Les plantes sobre rasant de la 1 a la 8 estan destinades, majoritàriament, a habitacions. La planta 8 genera una terrassa perimetral per a les habitacions suites d’aquesta planta. L’última planta acull una piscina, solàrium, gimnàs i zona de bar i terrassa amb unes grans vistes a la ciutat. La façana triada cerca donar una imatge singular a l’edifici, alhora que dóna resposta a la funcionalitat, assolellament i escala urbana.

Les 4 façanes tenen el mateix tractament, on predomina el component vertical que li donen les obertures de les finestres de les habitacions. El tractament superficial és amb panells de gran format amb acabat de microciment de tons clars. Es diferencien les diverses textures depenent de com es reprodueixi un gravat geomètric en cada panell. La geometria de cada finestra es completa amb una peça perpendicular a la façana que varia la seva posició a costat i costat de la finestra depenent de la planta. Aquesta peça incorpora un sistema d’il·luminació que, mitjançant una tira de leds, il·luminarà l’edifici. La tecnologia de façana es resol amb grans obertures de mur cortina vidre en planta baixa i façana ventilada en la planta tipus.

© Antonio Navarro Wijkmark