menútancar
Oficines LUXA a Barcelona

Edifici d'oficines al carrer Tànger 86 al 22@.

Oficines LUXA a Barcelona
Oficines LUXA a Barcelona

Oficines LUXA a Barcelona

L’edifici es troba al districte 22@ de Barcelona, un àmbit que es desenvolupa a partir de la remodelació de les illes de l’Eixample Cerdà, potenciant la innovació, la tecnologia, i els negocis. L’edifici se situa a la cantonada del carrer Tànger i Badajoz, dins de l’illa de la Fàbrica Pons (Tànger, Ciutat de Granada, Sancho d’Àvila i Badajoz) que es remodela completament a partir de la creació d’una nova zona verda i d’un paisatge que complementa l’estructura urbana actual.

Autors

Batlleiroig Arquitectura. Enric Batlle Durany, Joan Roig i Duran – Arquitecte

Equip

Helena Salvadó Giné, Josep Maria Navarrete, Meritxell Moyà Vilalta, Goretti Guillén – Arquitecte

Col·laboradors

STATIC Ingeniería – Enginyeria d'estructures, PGI Engineering – Enginyeria d'instal·lacions, G3 – Arquitectes tècnics

Promotor

Grupo Castellví, Stoneweg, 1810 Capital Investments

Constructora

Dragados, Engie, Imemsa

Estat del projecte

Construït

Data inici

2010

Data final

2018

Superfície total

26.390 m2
© Antonio Navarro Wijkmark
© Antonio Navarro Wijkmark

LUXA

L’edifici es compon a partir de 2 volums independents que s’organitzen al voltant d’una nova plaça que se situa a la cantonada del carrer Tànger i Badajoz, creant-se així la sensació d’amplitud i potenciant-se la visió dels dos edificis i dels seus accessos. L’edifici platejat (9.920m² de superfície) i l’edifici daurat (6.494m² de superfície) s’uneixen amb un sòcol comú que comunica els accessos als vestíbuls independents. Tots dos edificis comparteixen un aparcament de 3 plantes soterrani que ocupa tota la parcel·la i que disposa de places per a bicicleta, motos i cotxes (258 places).

Tots dos edificis tenen la mateixa alçada (planta baixa i 8 plantes) amb una alçada entre planta de 3.84m, que ens permet obtenir una alçada lliure interior a la planta d’oficines de 2.70m. Les façanes es resolen amb una pell de vidre que disposa d’alta protecció solar a partir de la serigrafia d’unes franges reflectants verticals que permeten la total visibilitat des de l’interior de l’edifici.

Les plantes d’oficines de cada un dels edificis disposen de quatre façanes exteriors i d’una composició molt òptima que permet diverses modalitats de subdivisió i un alt grau d’aprofitament interior. Tots els materials triats són d’alta qualitat, conferint a l’edifici un nivell molt alt d’equipament i confort, creant-se un ambient de modernitat i aconseguint una alta qualificació energètica que ens ha permès obtenir el segell de construcció sostenible LEED GOLD.

© Antonio Navarro Wijkmark
© Antonio Navarro Wijkmark