menútancar
Oficines WIP a Barcelona

Edifici d'oficines al carrer Ciutat de Granada 121 al 22@.

Oficines WIP a Barcelona
Oficines WIP a Barcelona

Oficines WIP a Barcelona

WIP és un edifici d'oficines exclusiu i avantguardista de nova construcció. L'edifici se situa en el cor del districte 22@, dins de la illa de la Fabrica Pons, que es remodela per complet a partir de la creació d'una nova zona verda i d'un paisatge que complementa l'estructura urbana actual.

Autors

Batlleiroig Arquitectura. Enric Batlle Durany, Joan Roig i Duran, Terradas Arquitectes – Arquitecte

Equip

Helena Salvadó Giné, Josep Maria Navarrete – Arquitecte

Col·laboradors

STATIC Ingeniería – Enginyeria d'estructures, PGI Engineering – Enginyeria d'instal·lacions, G3 – Arquitectes tècnics

Promotor

Grupo Castellví, Stoneweg, 1810 Capital Investments

Constructora

Dragados, Engie, Imemsa

Estat del projecte

Construït

Data inici

2018

Data final

2018

Superfície total

6.217,81 m2
© Antonio Navarro Wijkmark
© Antonio Navarro Wijkmark

WIP

L’edifici se situa entre mitgeres i la voluntat del volum és adaptar-se a les preexistències de l’entorn, en la seva part més alta l’edifici assoleix l’altura del coronament de l’edifici residencial veí. Per contra en la zona septentrional redueix la seva altura mitjançant el retranqueig de les plantes per a adaptar-se a l’altura de l’edifici industrial existent situat a la cantonada de l’illa.

Aquesta voluntat formal d’adaptació volumètrica es converteix en una doble virtut funcional per a les oficines, d’una banda, la creació de terrasses exteriors en les oficines possibilita una millor il·luminació de les mateixes i també les dota d’un espai exterior enjardinat i d’altra banda les plantes aconsegueixen una altura lliure interior de paviment a sostre de gairebé 4 metres (3,93 m) molt major que els estàndards d’oficines de la zona.

Una de les característiques principals de WIP és la seva façana elegant i distintiva, que aporta singularitat a l’edifici. La façana està conformada  per un mur cortina a base de perfils metàl.lics. Els vidres posseeixen una serigrafia específica, creant una textura blanca i negra que confereixen a l’edifici una alta protecció solar així com un alt confort lumínic interior en les oficines, sense reduir la visibilitat cap a l’exterior. Les característiques tèrmiques d’aquesta façana, l’elecció de materials òptims per les seves prestacions i el seu origen sostenible i la generació energètica centralitzada (Districlima) permeten a l’edifici aconseguir unes altes prestacions en matèria de sostenibilitat, obtenint el segell de construcció sostenible LEED PLATINUM. Un disseny amb personalitat unit a la més avançada tecnologia i eficiència energètica, fan que WIP sigui reconegut com un complex d’oficines d’última generació.

© Antonio Navarro Wijkmark