menútancar
Oficines Grup Agrolimen a l'Hospitalet de Llobregat

Reforma de les seus corporatives d'Agrolimen, GBFoods i Affinity a Plaça Europa.

Oficines Grup Agrolimen a l’Hospitalet de Llobregat
Oficines Grup Agrolimen a l’Hospitalet de Llobregat

Oficines Grup Agrolimen a l’Hospitalet de Llobregat

Amb la idea de crear una única seu corporativa per a Agrolimen, Affinity i GBFoods, es va fer un projecte per a la Nova Seu, en el qual les tres empreses comparteixen espais, serveis comuns, restaurant, gimnàs i terrasses.

Autors

Batlleiroig Arquitectura. Enric Batlle Durany, Joan Roig i Duran – Arquitecte

Equip

Elena Puigmal, Meritxell Moyà Vilalta, Eugenia Santacana, Maikel Pérez, Rachel Belaustegi, Iván Sánchez Fabra – Arquitecte / Antonio Duran Bautista – Arquitecte i BIM Manager / Joan Batlle Blay – Arquitecte i paisatgista / Dolors Feu – Enginyera tècnica agrícola i paisatgista

Promotor

Agrolimen

Constructora

VOPI4

Estat del projecte

Construït

Data inici

2014

Data final

2016

Superfície total

1278 m2

L’any 2014, el grup Agrolimen implanta tres de les seves empreses en un edifici existent a la Plaça Europa de l’Hospitalet de Llobregat. Amb la idea de crear una única seu corporativa per AgrolimenAffinity i GBFoods, es planteja un projecte únic en què les tres empreses comparteixen espais, serveis comuns, restaurant, gimnàs i terrasses.

Es parteix d’un edifici d’oficines amb uns espais exteriors infravalorats on es detecta l’oportunitat de convertir un edifici malalt en un Green Building. S’habiliten els espais exteriors perquè puguin ser viscuts i, incorporant-hi biodiversitat, es converteix l’edifici en una oficina saludable.

Els criteris de partida i els objectius són crear un entorn que proporcioni eines al treball diari, espais per al treball en equip, la comunicació, la participació, aprendre, innovar, crear, el compromís, la motivació, el confort i l’estil de vida saludable.

Per a aconseguir aquests objectius es van crear tres àmbits diferenciats:
– Àmbits de producció: WORK
– Sales de reunions equipades: MEET
– Zones de descans i comunicació: SHARE
Es doten les oficines de mobiliari diferenciat per a múltiples maneres de treballar, adaptant-se als seus valors corporatius creant espais oberts o praderes, ‘free seatting’, guixetes personals, ordinador portàtil, telefonia per ip, espais de relació i comunicació, zones de creativitat…

Es proposa una imatge pròpia i diferenciada per a cada una de les empreses amb trets comuns i unificadors a tota la seu:
– La cultura de GBFoods es transmet en el look and feel de nius i cuines.
– El look & feel d’Afinnity: espais on les mascotes i l’usuari es relacionen: platja, muntanya i llar.
– Agrolimen adopta una imatge sòbria amb materials d’alta qualitat.