menútancar
Espais públics a Granollers

La necessitat de resoldre els límits de la ciutat que estaven històricament abandonats i el propòsit d'aconseguir l'espai lliure que aquests llocs mai van tenir

Parc del riu Congost
Parc del riu Congost

Parc del riu Congost

El terreny té 11 hectàrees i està a prop del riu Congost. El projecte s'estructura en diferents terrasses que es converteixen en boscos, camps esportius o places. La història del riu, des del seu inici fins al final, és l'objectiu principal del projecte.

Autors

Batlleiroig Arquitectura. Enric Batlle Durany, Joan Roig i Duran – Arquitecte

Equip

Lluís Jubert – Arquitecte / Lluís Roig – Arquitecte tècnic / Teresa Galí-Izard – Enginyer tècnic agrícola

Promotor

Ajuntament de Granollers

Estat del projecte

Construït

Data inici

1985

Data final

1996

Superfície exterior

100000 m2

Una vegada construïda la zona esportiva, el parc es va convertir en la base d’una seqüència de processos de plantació d’arbres. Fins i tot una de les celebracions de la Festa de l’Arbre Català es va realitzar en aquest lloc.

El parc que una vegada va arribar al riu va haver de canviar per a incloure un nou carrer que es va construir entre el parc i el riu. Convertim aquest nou carrer en un camí paisatgístic involucrat amb el parc.

 

Portes metàl·liques

Mentre es construía el parc, l’equip de futbol que jugava en el camp va pujar de divisió. Al cap d’uns anys es va construïr una nova tanca vegetal que envoltés la zona esportiva on originalment hi havia un camp obert a la resta del parc.

Tots aquests petits canvis van generar un nou objectiu per a tot el projecte, havia de ser prou flexible com per a adaptar-se a possibles canvis futurs i als elements ja construïts. Així va néixer el que podeu veure en les fotos, una seqüència de tanques vegetals amb unes portes metàl·liques que permeten tancar el parc o diferents parts del mateix com el camp de futbol. Aquestes tanques es van convertir finalment en el nou símbol del parc.