menútancar
Complex de 80 habitatges i zones exteriors a Volpelleres

Un conjunt residencial de cinc edificis amb una volumetria optimitzada per a generar un alt percentatge d'àtics.

Habitatges Volpelleres a Sant Cugat de Vallès
Habitatges Volpelleres a Sant Cugat de Vallès

Habitatges Volpelleres a Sant Cugat de Vallès

El projecte distribueix els 80 habitatges en 5 blocs diferenciats. Els cinc blocs comparteixen l’aparcament en 2 plantes soterrani. Els 5 blocs són, pràcticament, iguals de planta baixa a planta coberta però s’orienten de manera diferent en funció de la seva localització a la parcel·la per afavorir les millors visuals i orientació al sol.

Autors

Batlleiroig Arquitectura. Enric Batlle Durany, Joan Roig i Duran, Albert Gil Margalef – Arquitecte

Equip

David Sesé López – Arquitecte / Maria Duran – Arquitecte i BIM Manager

Col·laboradors

JSS – Enginyeria d'instal·lacions

Promotor

Neinor Homes

Estat del projecte

Construït

Data inici

2016

Data final

2019

Superfície total

12.755 m2
© Antonio Navarro Wijkmark

Habitatges Volpelleres

L’accés principal al conjunt es produeix des del punt central de l’Av. Can Bellet. L’espai comunitari s’articula a partir d’un eix central des del qual és possible accedir als vestíbuls dels diferents blocs mitjançant rampes que resolen els desnivells.

Els blocs tenen una configuració volumètrica complexa. El projecte provoca l’aparició de terrasses obertes o semiobertes. Aquestes s’aprecien com perforacions en el volum que es va desmuntat i reduint a mesura que guanya en alçada. D’aquesta manera, l’impacte de la massa edificada queda visualment mitigat i l’escala de l’edifici en altura es redueix.

El projecte, a banda de resoldre els habitatges, té la pretensió de generar grans terrasses i zones exteriors vinculades al major nombre d’habitatges possibles.

L’aparcament es resol en 2 soterranis que comparteixen els 5 blocs d’habitatges. El soterrani -1 ocupa el costat sud. El soterrani -2 ocupa costat sud-oest i nord. Les dues plantes soterrani resultants són el resultat de l’adaptació al terreny. L’accés es produeix a la banda nord des de la cota més baixa per reduir la mida de la rampa.

 

© Antonio Navarro Wijkmark
© Antonio Navarro Wijkmark