menútancar
Habitatges Magòria a Barcelona

Edifici de 175 habitatges a Can Batlló-Magòria, Barcelona.

Habitatges Magòria a Barcelona
Habitatges Magòria a Barcelona

Habitatges Magòria a Barcelona

Autors

Batlleiroig Arquitectura. Enric Batlle Durany, Joan Roig i Duran, Albert Gil Margalef, Teresa Marzo – Arquitecte

Equip

Helena Salvadó Giné, Marta Gil Margalef, David Sesé López – Arquitecte / Maria Duran – Arquitecte i BIM Manager

Promotor

Vía Célere

Ubicació

Constructora

Vía Célere

Estat del projecte

Construït

Data inici

2014

Data final

2018

Superfície total

32.191,71 m2
© Antonio Navarro Wijkmark
© Antonio Navarro Wijkmark

Habitatges Magòria

El projecte està format per tres torres d’alçades entre PB + 12 i PB + 14 perpendiculars a la Gran Via, amb un sòcol comú, que donen lloc a un volum amb la màxima permeabilitat visual entre el barri de la Bordeta i la Gran Via, minimitzant els fronts continus en planta pis i mantenint en els blocs unes crugies adequades per a l’ús d’habitatge. Aquest projecte el formen 175 habitatges i 3 plantes soterrani. Les tres últimes plantes de les torres van reduint la seva ocupació en planta, donant lloc a uns àtics, amb generoses terrasses i grans vistes a la ciutat.

La planta baixa ocupa el 80% de la parcel·la, destinant el 20% restant a l’ampliació dels espais públics per aconseguir una important comunicació per a vianants entre la Gran Via i el parc posterior. L’accés als habitatges es realitza per la part posterior, des del parc, on s’ubica un porxo lineal que amplia els espais públics previstos. El sòcol de planta baixa resol el desnivell existent (uns 3 metres) entre la Gran Via i el parc posterior. Des de la planta primera s’accedeix a la coberta del sòcol, que s’utilitza com a zona comunitària dels habitatges amb piscina, zona infantil i gimnàs.

Vam dissenyar una façana sòbria i elegant, amb un bon comportament tèrmic i acústic. Per això ens vam decantar per una façana ventilada que combina dues peces ceràmiques, una llisa que genera unes franges en les zones de forjats combinada amb una peça estriada que recorre les franges que es generen entre elles i els trams en què se situen els buits i terrasses. El projecte contempla una millora de l’aïllament de façanes i cobertes, de fusteries i la utilització de vidres de baixes emissions. S’incorpora el sistema de climatització i producció d’ACS amb aerotèrmia i la ventilació dels habitatges amb doble flux. Tots els habitatges tenen bones orientacions i 4 dels habitatges de cada planta tenen ventilació creuada. L’edifici ha obtingut la Qualificació Energètica A.

 

© Antonio Navarro Wijkmark