menútancar
Premis · Premis 24/08/2021

Tres projectes finalistes a la XV Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme.

Tres projectes finalistes a la XV Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme.
Un dels projectes finalistes, la Connexió per a vianants entre Barcelona i Montcada i Reixac. © Jordi Surroca

Aquest any 2021 hem participat a la XV Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme que en aquesta edició gira entorn del tema “Espanya buida, Espanya plena. Estratègies de conciliació”.

La XV Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme proposa ser el lloc de reflexió sobre les capacitats de conciliació que poden tenir l’arquitectura i l’urbanisme respecte de les dues realitats territorials que existeixen al país; la d’una Espanya densa, dinàmica i poblada i la d’una altra amb menor densitat, més invariable i deshabitada que conforma un país que està dins d’un altre.

Fa unes setmanes coneixíem que tres dels nostres projectes quedaven finalistes: la Connexió per a vianants entre Barcelona i Montcada i Reixac, el Camí mirador de les antigues Guixeres d’Igualada i l’Hotel d’Insectes.

Es tracta de tres intervencions que es conceben des d’una òptica paisatgística, que parteixen de la comprensió de l’entorn i el seu context i que projecten espais de qualitat, saludables per a les persones i per a la biosfera.

Trobaràs més informació sobre la Biennal i els nostres projectes finalistes aquí.