menútancar
Habitatges Nova Sagrera a Barcelona

Edifici de 104 habitatges al carrer Berenguer de Palou, 52.

Habitatges Nova Sagrera a Barcelona
Habitatges Nova Sagrera a Barcelona

Habitatges Nova Sagrera a Barcelona

L'edifici d'Habitatges La Sagrera acull 104 habitatges i se situa en una nova àrea de centralitat de Barcelona que destacarà per acollir la futura estació d'Alta Velocitat de Barcelona i el parc lineal que unirà la Plaça dels Glòries amb el Nus de la Trinitat: La Sagrera.

Autors

Batlleiroig Arquitectura. Enric Batlle Durany, Joan Roig i Duran, Helena Salvadó Giné – Arquitecte

Equip

Eirene Presmanes Yrurzun, Marta Gil Margalef, Jaime Calabuig – Arquitecte / Alba Puig Ros – Arquitecte i paisatgista

Col·laboradors

STATIC Ingeniería – Enginyeria d'estructures, JSS – Enginyeria d'instal·lacions, G3 – Arquitectes tècnics

Promotor

Grupo Castellví, Stoneweg

Constructora

Dragados

Estat del projecte

Construït

Data inici

2017

Data final

2020

Superfície total

23.358 m2
© Antonio Navarro Wijkmark
© Antonio Navarro Wijkmark

UNA VOLUMETRIA QUE S’ADAPTA A L’ENTORN

L’edifici consta de dos volums, un de Planta Baixa +10 que llinda amb la resta de volums del sector i dóna enfront del Carrer Garcilaso, i un altre de Planta Baixa +6 alineat al Carrer Berenguer de Palou.

L’organització volumètrica de l’edifici permet guanyar el màxim d’espai a l’interior de parcel·la, donant lloc a una zona comunitària en planta primera que complementa els espais verds de l’interior d’illa. Aquest gest de la volumetria millora l’assolellament dels habitatges orientats a l’interior, allunyant-los dels blocs de gran altura que donen front al parc lineal de la Sagrera.

Els habitatges s’organitzen a partir d’un eix central, amb habitatges a cada costat i terrasses corregudes al llarg de tot l’edifici.

El gest de la volumetria millora l’assolellament dels habitatges interiors. / © Antonio Navarro Wijkmark

ESPAIS EXTERIORS DE QUALITAT

La façana s’adapta a dues situacions diferenciades de l’edificació: la façana del carrer Berenguer de Palou és més massissa i respon a un llenguatge més propi dels carrers existents i en canvi la façana del carrer Garcilaso és més lleugera. La façana és ventilada, acabada amb peces de gres porcelànic de gran format.

L’edifici ha estat dissenyat responent a paràmetres de sostenibilitat i estalvi energètic i ha aconseguit una Qualificació Energètica A.

Disposar d’espais exteriors de qualitat en el nostre entorn és fonamental. L’edifici disposa d’amplies terrasses i una zona comunitaria ajardinada ubicada a la coberta de l’edifici. Aquests espais contribueixen a millorar la salut de les persones que hi viuen, la qualitat de l’aire i la biodiversitat de les nostres ciutats.

 

© Antonio Navarro Wijkmark
L’edifici disposa d’espais exteriors de qualitat, un punt clau per a garantir el benestar dels seus usuaris. Eirene Presmanes YrurzunArquitecta / Edificació / Senior Project Director
La vegetació és protagonista dels espais exteriors. / © Antonio Navarro Wijkmark