menútancar
Agenda 22/07/2020

Entrevisten l’Enric Batlle a ‘L’escarabat verd’ de TVE

‘L’escarabat verd’ és el programa de medi ambient de Televisió Espanyola, i la producció centrada en qüestions mediambientals de major repercussió i difusió. Amb esperit sempre divulgatiu, el programa parla de biodiversitat, de conservació, de sostenibilitat, però també d’antropologia i de com encaixar un món que es vol verd dins d’una societat moderna i industrial com la nostra.

El passat 13 de desembre de 2019 van emetre el reportatge ‘Una relació simbiòtica’, amb la participació d’Enric Batlle. El reportatge analitzava el comportament de la fauna de la ciutat: quins llocs prefereix i com han de dissenyar-se els parcs, jardins i carrers per a afavorir la seva vida en les nostres urbs.

“Jo crec que és molt fàcil incloure propostes sobre recuperar biodiversitat, fins i tot mantenint els processos econòmics actuals que tenen les nostres ciutats, només és un tema de posar en l’agenda que cada acció també sigui una acció de foment de la biodiversitat i això pot produir-se en façanes d’edificis d’oficines, en cobertes d’edificis d’habitatges, en equipaments escolars i en qualsevol lloc podem estar fomentant millorar les condicions de vida, de biodiversitat, de condicions, fent espais saludables, fent espais més nets”.

Enric Batlle

A més d’entrevistar l’Enric Batlle sobre qüestions de biodiversitat, van visitar el Parc de Finestrelles i van poder gaudir de les ovelles apropiant-se de la ciutat, pasturant enmig d’un entorn urbà.

“A vegades sembla que diem que ens agrada la natura, però ens agradaria una natura de fotografia, inerta, que no tingués processos de vida, que sempre estigués embolicada en un llacet i diguéssim: “Natura”, però la natura real, la bona, és en la qual els animals són lliures, en la qual les ovelles prenen la ciutat; aquesta és la nostra lluita”.

Enric Batlle

El Parc de Finestrelles és un projecte que explora una nova manera de tractar els límits del Parc de Collserola, un parc lineal que combina les espècies autòctones del parc i una gran pradera amb espècies provinents de l’agricultura. Gràcies a l’ús d’aquest tipus de vegetació, s’aconsegueix un Parc hidroclimàticament adaptat, el què significa que no necessitarà ser regat. La gran pradera d’espècies agrícoles és una superfície productiva que no només és autosuficient sinó que també genera aliment per als animals.

Podeu veure el reportatge sencer fent clic aquí.