menútancar
Viver Tres Pins

Viver municipal a Montjuïc, Barcelona.

Viver Tres Pins
Viver Tres Pins

Viver Tres Pins

El viver té com a objectiu el cultiu i preparació de plantes (especialment de temporada), destinades als parcs i jardins de la ciutat de Barcelona. És, per tant, un lloc de treball amb uns requeriments d’ús i mobilitat interior especials i amb una imatge variable i de difícil control al llarg de l’any.

Autors

Batlleiroig Arquitectura. Enric Batlle Durany, Joan Roig i Duran – Arquitecte

Promotor

Ajuntament de Barcelona

Estat del projecte

Construït

Data inici

1985

Data final

1988

Superfície exterior

63500 m2

TRES PINS

Es pretén també que el viver sigui visitable pel públic, convertint-se en un conjunt pedagògic que, alhora de contenir les funcions pròpies d’un viver, contingui un arborètum dels arbres de la ciutat de Barcelona, una zona de jardí destinada a planta aromàtica, medicinal i de cuina, una aula de natura a l’aire lliure i un gran hivernacle públic capacitat per a grans exemplars.

Per la seva especial situació el nou viver s’ha d’integrar en el conjunt de la muntanya de Montjuïc, evitant que es converteixi en una illa a l’interior de la successió de parcs i boscos de la muntanya. Per aquesta raó se li dóna molta importància al seu tractament orogràfic i la disposició de la vegetació per intentar aquesta integració i aconseguir fer compatibles les funcions de viver i parc públic.

El viver s’organitza en una sèrie de terrasses que s’adapten a l’orografia del terreny, variant el mínim possible el perfil actual de la muntanya. Aquestes terrasses són de traçat corb i d’amplada variable, amb un ample de 30m al centre i de 15m a l’extrem, de manera que les terrasses s’uneixen a la topografia actual en els seus dos extrems.