menútancar
Urbanització del sector Saló Central de Sant Boi de Llobregat

Nova centralitat urbana que connecta el centre urbà amb el futur eix cívic del Baix Llobregat.

Parc del Saló central a Sant Boi de Llobregat
Parc del Saló central a Sant Boi de Llobregat

Parc del Saló central a Sant Boi de Llobregat

L’objectiu principal del projecte és dotar al Sector d’un Espai lliure de grans dimensions on hi tinguin cabuda múltiples usos i hi hagi solucions per a cada necessitat, urbanitzant el nou carrer de Baldiri Net i Figueres, indispensable per a l’accessibilitat a les noves edificacions i per tal de dotar-les dels serveis necessaris.

Autors

Batlleiroig Arquitectura. Enric Batlle Durany, Joan Roig i Duran – Arquitecte

Equip

Iván Sánchez Fabra, Mario Súñer Díaz, Xavier Ramoneda, Enrique Valiente – Arquitecte / Dolors Feu – Enginyera tècnica agrícola i paisatgista

Col·laboradors

Summa – Enginyeria, STATIC Ingeniería – Enginyeria d'estructures

Promotor

IMPSOL – Instituto Metropolitano de Promoción de Suelo y Gestión Patrimonial

Constructora

Rogasa

Estat del projecte

Construït

Data inici

2011

Data final

2012

Superfície exterior

27468 m2
© Jordi Surroca
© Jordi Surroca
© Jordi Surroca

Saló central

El projecte proposa compaginar diferents usos amb una gran presència de vegetació i amb una màxima sostenibilitat de les solucions adoptades. Es combinen, doncs, recursos de caràcter paisatgístic per a dotar d’àmplies zones de verd, amb solucions més urbanes i construïdes per a usos més intensius, relacionats sempre amb les edificacions adjacents.

Els espais on es desenvolupa el projecte d’urbanització del Saló Central, es troben en una situació privilegiada en el municipi, on conflueixen 2 grans eixos de la ciutat, que són l’antiga carretera C-245 i l’Avinguda de Josep Mariages, que ja confereixen a l’indret d’una visibilitat i afluència màximes.

El tram de 330m de llarg i 40m d’ample que dóna façana a la C-245, suposa la part més important quant a espai lliure de tota la intervenció. Aquest espai s’ha projectat tenint en compte la seva situació limítrofa amb la carretera, que tot i haver d’esdevenir un passeig en el futur, en l’actualitat suposa un fluxe de cotxes i de soroll molt important. En aquest projecte pren molt importància el desenvolupament i la transformació futura de la C-245 en una Via Urbana, juntament amb la implantació del Bus-Baix, que unirà totes les poblacions des de Cornellà fins a Castelldefels.

© Jordi Surroca
© Jordi Surroca
© Jordi Surroca