menútancar
Ampliació de la Plaça de la Vila de Sant Fruitós de Bages

Recuperació i obertura de l'interior d'illa per a dotar a la ciutat d'un espai representatiu que incorpora en el seu disseny els vestigis d'antigues construccions.

Plaça de la Vila de Sant Fruitós de Bages
Plaça de la Vila de Sant Fruitós de Bages

Plaça de la Vila de Sant Fruitós de Bages

Una lectura atenta dels valors i preexistències de lloc per a configurar un jardí de pluja, protagonista d'aquest nou espai públic.

Autors

Batlleiroig Arquitectura. Enric Batlle Durany, Joan Roig i Duran, Iván Sánchez Fabra – Arquitecte

Equip

Mario Súñer Díaz, Clara Terradellas Rosell – Arquitecte / Elisabeth Torregrosa Avilés – Arquitecte tècnic / Yago Cavaller Galí – Enginyer tècnic agrícola i ambientòleg / Dolors Feu – Enginyera tècnica agrícola i paisatgista

Promotor

Ajuntament de Sant Fruitós de Bages

Constructora

Fertres Construccions

Estat del projecte

Construït

Data inici

2015

Data final

2018

Superfície total

1.174 m2

Plaça de la Vila

El nou disseny integra i valora un conjunt de preexistèncias històricas de l’antiga parcel·la, consolidant els valors del lloc i ressaltant la seva especificitat.

La plaça és un espai cívic de referència d’alta qualitat i pretén donar continuïtat i coherència amb l’espai públic urbanitzat enfront de l’Ajuntament, creant àrees d’oci i estada, augmentant les àrees verdes i la presència de vegetació, així com integrant les diferents preexistències.

 

© Quim Bosch
© Quim Bosch