menútancar
Edifici d'oficines al carrer Marroc 33 del 22@

Un edifici d'oficines sostenible i flexible que dialoga amb el pulmó verd més gran del 22@.

Oficines One Parc Central a Barcelona
Oficines One Parc Central a Barcelona

Oficines One Parc Central a Barcelona

One Parc Central és un edifici d'alt estàndard dissenyat per a satisfer els requisits dels inquilins més exigents. Un projecte sostenible i eficient energèticament, que obtindrà la doble certificació LEED i WELL Platinum, i el nou segell de connectivitat digital WIREDSCORE.

Autors

Batlleiroig Arquitectura. Enric Batlle Durany, Joan Roig i Duran, Albert Gil Margalef – Arquitecte

Equip

Meritxell Moyà Vilalta, Lourdes Romeo Sus, Martin Hauge – Arquitecte

Col·laboradors

BIS Structures – Enginyeria d'estructures, PGI Engineering – Enginyeria d'instal·lacions, ENAR Envolventes Arquitectónicas – Façana, G3 – Arquitectes tècnics

Promotor

Dospuntos Asset Management

Constructora

Keller, Constructora San José

Estat del projecte

En construcció

Data inici

2019

Superfície total

33616 m2

Superfície exterior

2273 m2

Una transformació urbana que conserva la memòria del districte

Un nou espai de treball s’està construint al districte tecnològic del 22@ de Barcelona, una ubicació estratègica, de fàcil accés i excel·lents comunicacions en un entorn consolidat amb empreses tecnològiques internacionals.

Les oficines estan situades en l’antiga àrea industrial del Poblenou, en un entorn mixt consolidat on cohabiten diferents usos i que suposa el gran pol d’innovació, desenvolupament, sostenibilitat i creixement econòmic de la ciutat.

El nou edifici d’oficines One Parc Central es troba en un entorn de 4 illes per als vianants d’espais oberts i versàtils que està protagonitzat pel conjunt històric de Can Ricart.

Un edifici que dialoga amb el pulmó verd més gran del 22@

El projecte té una forma regular gairebé quadrada i s’orienta seguint les línies de les construccions originals del recinte fabril de Can Ricart. A més, la planta baixa i la planta primera es reculen per a permetre el pas sota els dos laterals de l’edifici, generant així una gran permeabilitat des del carrer cap a l’interior del conjunt de Can Ricart.

Tenint en compte aquest context, el volum es materialitza de manera diferent en funció de les orientacions de les seves façanes. Una façana envidrada s’obre cap al nord, el conjunt de Can Ricart i les vistes de Collserola. Les façanes est i oest es protegeixen de la insolació excessiva amb una doble pell de làmines verticals de tons verdosos i la façana sud s’estructura a partir de les terrasses enjardinades que van modificant progressivament la seva forma entre les geometries primogènites de Can Ricart i l’alineació dels carrers de l’Eixample barceloní.

Espais diàfans amb la màxima flexibilitat

L’edifici aconsegueix els 52 m d’altura comptant amb una planta baixa en relació amb l’espai públic, una planta tècnica, 11 plantes d’oficines diàfanes i una última planta de coberta on trobem una gran terrassa amb vistes, arribant a superar els 28.000 m².

El seu accés principal es troba en la façana del carrer Marroc i una vegada a l’interior trobem un hall d’entrada còmode i lluminós. Un ampli espai envidrat des d’on s’accedeix al nucli vertical de comunicacions, situat centralment a l’edifici.

One Parc Central és un projecte que aconsegueix una superfície de treball amb màxima flexibilitat, treballant amb espais diàfans i amb la façana totalment lliure de pilars.

Cada planta compta amb terrassa privativa de l’edifici, que gràcies a les seves vidrieres corredisses funciona com una extensió de la pròpia oficina. A més, la coberta suma 500 m² de terrassa amb totes les comoditats i increïbles vistes de la ciutat i la mar.

Sostenibilitat i eficiència energètica

Conscients del compromís amb el medi ambient, el disseny i construcció de One Parc Central s’ha dut a terme orientat a aconseguir un edifici sostenible, eficient i confortable per als seus usuaris.

Cada façana de l’edifici s’ha adaptat a la seva orientació, donant lloc a una doble pell vertical en les orientacions est i oest, ràfecs en volada en l’orientació sud i una façana amb control tèrmic en l’orientació nord.

L’optimització de l’envolupant ha permès reduir la demanda energètica en un 67%, i els sistemes d’instal·lacions per a reduir el consum energètic a només 41 kwh/m² any.

Els espais de circulació porxats amb àmplies superfícies de vegetació a la urbanització contribueixen a reduir l’efecte “illa de calor”. Això també ajuda a acostar la vegetació i la natura a l’usuari, aportant 300 m² d’espais verds en horitzontal i 125 m³ en vertical, amb un gran mur verd en la planta baixa.

A més de millorar la connectivitat cap a Can Ricart i l’interior de la illa, One Parc Central promou la mobilitat sostenible incorporant 108 places d’aparcament per a bicicletes en la planta baixa.

Totes aquestes mesures ens permeten obtenir les certificacions LEED i WELL Platinum, combinant l’eficiència energètica amb el confort i el benestar dels usuaris.