menútancar
Edifici d'oficines a la Gran Via de L’Hospitalet 183

Unes oficines de nova generació a la porta d'entrada sud a Barcelona dissenyades per a oferir un entorn de treball excepcional.

Oficines Greenvia a L’Hospitalet de Llobregat
Oficines Greenvia a L’Hospitalet de Llobregat

Oficines Greenvia a L’Hospitalet de Llobregat

Un edifici de 6.350 m² d'oficines d'última generació i 4.000 m² d'espais exteriors dissenyat per a potenciar el benestar de les persones a l'espai de treball.

Autors

Batlleiroig Arquitectura. Enric Batlle Durany, Joan Roig i Duran, Albert Gil Margalef, Helena Salvadó Giné, David Sesé López – Arquitecte

Equip

Francisco Javier Luna Gómez, Mercè Lorente i Gras – Arquitecte / Joan Batlle Blay – Arquitecte i paisatgista / Diana Calicó Soler, Victor Susagna Holgado – Arquitecte tècnic

Col·laboradors

STATIC Ingeniería – Enginyeria d'estructures, PGI Engineering – Enginyeria d'instal·lacions, Ferrés Arquitectos y Consultores – Façana

Promotor

Fonavi

Constructora

VOPI4

Estat del projecte

En construcció

Data inici

2021

Superfície total

37.100 m2

Superfície exterior

4.000 m2
© SBDA

Oficines d'última generació

La volumetria de l’edifici es compon de dos volums maclats: un volum a manera de sòcol format per les plantes baixa i primera que es destinarà a local comercial, i un altre més petit, format per un hall d’entrada a triple altura i dues plantes d’oficines.

Aquesta configuració de la volumetria deixa una gran terrassa a la coberta del sòcol que serà accessible i estarà vinculada a les oficines. Així mateix, al volum de les oficines s’inclouen dos grans patis que maximitzen l’entrada de llum natural.

© SBDA
© SBDA

Espais de treball saludables

La façana principal de l’edifici, orientada cap a la Gran Via i al nord-oest, intensifica l’entrada de llum natural en un ampli lobby de triple altura. Un porxo exterior de més de 20 metres d’altura protagonitzat per un gran jardí vertical connecta amb els espais interiors donant la benvinguda als usuaris de Greenvia.

Ja a l’interior, dues grans escales de caragol conviden a pujar a peu a les plantes superiors. A través de la seva localització intuïtiva, disseny atractiu, lluminositat i relació amb els espais exteriors, es promou un recorregut saludable dins de l’edifici.

Els espais de treball es configuren a partir de grans espais diàfans, que en estar lliures de columnes permeten una organització molt flexible. Gran part de les oficines compta amb una doble altura de 8 m, reforçant l’aposta per espais amplis i saludables.

© SBDA

En relació amb els espais verds

El verd predomina en tot l’edifici en diversos tipus de jardins. S’entremesclen els espais d’oficina amb els de vegetació, proporcionant a tots els llocs de treball vistes, llum natural i contacte amb la naturalesa, generant així un ambient de treball excepcional.

Un gran espai saludable a l’aire lliure a la coberta de l’edifici aporta 4.000 m² de zones exteriors de qualitat i estretament relacionades amb els espais de treball, contribuint a fomentar activitats esportives, esdeveniments o reunions informals a l’aire lliure.

La volumetria retranquejada de la façana posterior crea dos patis enjardinats de 200 m² cadascun que aporten encara més llum, relació amb la vegetació i ventilació natural als espais de treball.

© SBDA
© SBDA

Eficiència energètica i sostenibilitat

Concorde als criteris d’eficiència i sostenibilitat de batlleiroig, s’ha prioritzat un disseny biofìlic i l’ús de materials naturals i reciclats que facilitaran l’obtenció de la doble certificació LEED Gold i WELL Gold. La primera és uns dels estàndards més prestigiosos per a edificis sostenibles, mentre que la segona, valora l’arquitectura en relació al benestar i a la salut de les persones.

Les instal·lacions estan pensades per a ser més eficients i provocar el menor impacte mediambiental en totes les seves fases de vida, fins i tot en el procés de construcció de l’estructura. Aquesta particularitat fa més saludables i més productius els espais de treball. A través d’un disseny eficient de l’envolupant que té en compte l’efecte “illa de calor” i la incorporació de sistemes de climatització i filtrat d’aire d’alta eficiència (que milloren el benestar dels usuaris alhora que estalvien energia) s’aconsegueix limitar la demanda energètica de l’edifici fins a aconseguir un 21% d’estalvi d’energia.

El disseny de l’edifici té en compte una gestió de l’aigua responsable, reduint l’abocament d’aigües residuals a la xarxa pública i triant vegetació local de baix consum hídric per als espais exteriors. Això es tradueix en un estalvi del 60% en el consum d’aigua de reg i un 30% en el consum de l’edifici.

A més, el projecte promou la mobilitat sostenible en un entorn exterior natural. Compta amb zones d’aparcament per a bicicletes a diferents zones de l’edifici, així com aparcament i recàrrega per a patinets elèctrics, vestuaris i dutxes per als usuaris de les oficines.

© SBDA