menútancar
Millora paisatgística de les carreteres urbanes King Fahad i North Ring

Renaturalització de dos eixos principals de mobilitat de Riyadh per a connectar-los amb el seu context urbà.

King Fahad i North Ring Roads a Riyadh
King Fahad i North Ring Roads a Riyadh

King Fahad i North Ring Roads a Riyadh

El projecte forma part de la iniciativa “Green Riyadh 2030” i de la cimera del G20 de Riyadh de 2020 per a ampliar i millorar el paisatge d'aquests dos vials principals de la ciutat al llarg de 32 km. El disseny segueix una estratègia global, entenent-la com una oportunitat per a expandir-se als barris més pròxims.

Autors

Batlleiroig Arquitectura. Enric Batlle Durany, Joan Roig i Duran, Iván Sánchez Fabra, Mario Súñer Díaz – Arquitecte

Equip

Roger Mermi Ribalta, Òscar Torra Moneny, Marta Sanz Cuso, Gabriel Romero Fossas, Claudia Márquez Sala, Laura Florentín Aragón – Arquitecte / Lina Florez, Bárbara Freire Ares, Tomás Wainstein – Arquitecte i paisatgista / Elisabeth Torregrosa Avilés – Arquitecte tècnic / Yago Cavaller Galí – Enginyer tècnic agrícola i ambientòleg

Promotor

RCRC – Royal Commission for Riyadh City

Ubicació

Estat del projecte

En construcció

Superfície total

1353000 m2

Dues artèries urbanes desconnectades de la ciutat

King Fahad Road i North Ring Road són dues de les principals vies de Riyadh que articulen la ciutat de nord a sud i d’est a oest, arribant als 15 km de longitud cadascuna. En l’actualitat, aquestes dues vies tenen un caràcter de carreteres periurbanes que es troben completament desconnectades del seu context urbà.

Encara que presenten similituds en la seva envergadura i importància per a la ciutat, hi ha diverses diferències entre els dos eixos. La secció de King Fahad Road presenta una gran diversitat al llarg del seu trajecte i el context urbà que travessa està molt consolidat. No obstant això, és una carretera sense relació amb la trama urbana per la qual transcorre i té molt poca presència de vegetació.

D’altra banda, North Ring Road es caracteritza per la seva uniformitat, només interrompuda per la conformació de les interseccions amb altres vies. Aquest factor, juntament amb la falta de vegetació i elements urbans, dificulta la identificació de les diferents àrees i barris de la ciutat que travessa.

Estratègia global per a renaturalitzar Riyadh

La intenció de la proposta és domesticar aquestes autopistes urbanes perquè prenguin un caràcter més pròxim al de carretera urbana. La intervenció se centra en el paisatgisme, sense modificar el traçat de la carretera. Per a això, les línies de treball són l’increment de la presència de vegetació i la millora de la qualitat arquitectònica dels seus límits.

L’actuació en King Fahad Road i North Ring Road passa per entendre la seva gran escala i homogeneïtat actual i cerca la caracterització i identificació del recorregut a través d’un sistema de plantacions global que fa ús d’una paleta d’espècies autòctones i ben adaptades al lloc. Es proposa una matriu d’arbres, arbustives i superfícies entapissades que aborda la globalitat de l’àmbit de treball i ajuden a estructurar-lo i ordenar-lo. Aquest nou sistema de plantació serveix com a identificador de les diferents zones al llarg del camí, generant una sèrie de fites o llocs ressenyables per a entendre el viatge per aquestes carreteres com una experiència.

Una estratègia de plantació intel·ligent

Un dels principals hàndicaps dels arbres disponibles a la regió és el seu reduït port. Aquest factor suposa una limitació important per a la intervenció paisatgística.

S’estableix una estratègia de plantació mitjançant fileres o grups amb una gran densitat i tenint en compte la visió en moviment de l’usuari per a maximitzar la presència de les plantacions.

A mesura que els arbres creixen, es poden trasplantar part d’ells per a generar noves fileres o grups; o bé usar-los en altres plantacions de la ciutat com si es tractés d’un viver.

Cuidant els detalls

En les mitjanes de King Fahad Road i North Ring Road, s’aposta per la demolició de 400.000 m² del paviment de formigó actual, substituint-lo per vegetació. Aquesta actuació augmenta la permeabilitat del sòl considerablement i millora la biodiversitat en favor d’una ciutat biofílica.

La intenció és aportar una escala més humana a aquestes dues carreteres urbanes, convertint-les en nous carrers per a la ciutat de Riyadh. Per a això, es treballen els límits detalladament, jugant amb els desnivells del terreny i aportant diferents solucions que s’adapten al traçat de la carretera.

King Fahad Road, el jardí del bosc

Per a resoldre la intervenció s’apliquen dues estratègies diferents, responent a la intenció inicial d’aportar caràcters diferenciats a cada via.

En King Fahad Road es concep un nou jardí de petits boscos al llarg del seu traçat. Utilitzem els arbres petits disponibles, plantant-los en petites agrupacions molt compactes que funcionen com a taques vegetals en la carretera. Aquests grups arboris reprodueixen diferents patrons locals a una escala prou gran perquè l’usuari les pugui percebre a altes velocitats.

Per a resoldre els desnivells del terreny es treballa amb petits blocs d’una pedra present a l’entorn del wadi Hanifah, però presentant-la d’una forma més neta i polida.

North Ring Road, la vista des de la carretera

Per a North Ring Road, es desenvolupa una solució que dirigeix les vistes dels conductors segons l’entorn el requereix. Per a això, es disposa de tres opcions combinant fileres de quatre o cinc arbres amb objectius diferenciats: crear una barrera visual, permetre unes visuals controlades al paisatge o dirigir-la a un punt específic.

Les trobades amb el terreny es resolen amb gabions que, en determinats punts del traçat, es podran completar amb petites peces de vidre. Durant el dia aportaran una nova gamma cromàtica al paisatge i a la nit funcionaran com una solució lumínica singular.