menútancar
Oficines Hexagon Glòries a Barcelona

Edifici d’oficines a Sancho de Àvila 47 al 22@.

Oficines Hexagon Glòries a Barcelona
Oficines Hexagon Glòries a Barcelona

Oficines Hexagon Glòries a Barcelona

L'edifici d'oficines Hexagon Glòries és un referent del districte 22@ en sostenibilitat i tecnologia, caracteritzat pel seu disseny singular i exclusiu, dotat de la màxima sostenibilitat i confort com a espai de treball. El projecte incorpora un complet programa de mesures que aconsegueixen significatives reduccions de consum energètic, obtenint la certificació LEED Platinum.

Autors

Batlleiroig Arquitectura. Enric Batlle Durany, Joan Roig i Duran, Albert Gil Margalef – Arquitecte

Equip

Lourdes Romeo Sus, Irene Ayala Castro, Jorge Díaz, Anna Lloret Papaseit, Miriam Aranda, Carla Cadavid Izquierdo, Iván Sánchez Fabra, Antoni Monté Llopis, Francesc Montero Llorca – Arquitecte / Alba Puig Ros – Arquitecte i paisatgista / Helena Canals Albiol – Arquitecte tècnic

Col·laboradors

SGS – Direcció d’excució d’obra, STATIC Ingeniería – Enginyeria d'estructures, PGI Engineering – Enginyeria d'instal·lacions, Ferrés Arquitectos y Consultores – Façana

Promotor

Metrosquare Invest One

Constructora

OHL – Obrascón Huarte Lain

Estat del projecte

Construït

Data inici

2017

Data final

2019

Data interiorisme

2021 – 2022

Superfície total

14701 m2

Superfície exterior

123 m2

Superfície interiorisme

482 m2
© Antonio Navarro Wijkmark
© Antonio Navarro Wijkmark

UNA VOLUMETRIA QUE RESPON A L'ESPAI PÚBLIC

L’edifici se situa en una parcel·la inclosa en l’àmbit per a la renovació de les àrees industrials⁠ del Poblenou, districte tecnològic del 22@, concretament en l’illa del Passatge Ratés. El Passatge Ratés uneix els carrers Tànger i Sancho de Ávila, i és un dels vials antics perpendiculars al Carrer Pere IV, que es va mantenir malgrat l’ordenació ortogonal de l’eixample. El nou planejament el transforma en una via cívica, reforçada per una zona d’espai públic en l’espai central de la poma. ⁠

Amb aquesta lògica, la volumetria del projecte respon a l’espai públic interior de poma i es retira en el xamfrà per a crear un porxo per a l’entrada principal. ⁠L’edifici s’alinea als carrers Sancho de Ávila i Àlaba, retirant-se en el xamfrà per a crear un porxo d’entrada principal. Les façanes restants responen a l’espai públic d’interior de poma.

La façana es planteja partint de la tecnologia del mur cortina, utilitzant un mòdul de cel·la independent, el qual conté una part opaca i una altra part transparent i que es disposa en tota la façana de manera contigua. L’edifici té la qualificació energètica A i el segell de qualitat mediambiental LEED Platinum.⁠

© Antonio Navarro Wijkmark
El sistema de façana és un mur cortina continu en tot el perímetre, buscant un sistema que permetés una solució unitària per a tot l'edifici. / © Antonio Navarro Wijkmark
© Antonio Navarro Wijkmark

Espais comuns que milloren el benestar dels seus usuaris

En 2021 se’ns va plantejar dur a terme la implantació dels espais comuns de la planta baixa de l’edifici (el lobby d’entrada) i de la novena planta (que compta amb diversos espais diferenciats; com un office, una sala polivalent i una terrassa). La intervenció parteix de la premissa d’aportar un caràcter distintiu a cada espai i, a partir d’un interiorisme original, crear diferents espais polivalents, flexibles i col·laboratius. Es conceben espais caracteritzats per la seva calidesa i escala humana, millorant el benestar dels usuaris.

Amb la intenció de potenciar aquesta estratègia, la proposta material es fonamenta en una base neutra de tonalitats que harmonitzen amb el skyline de Barcelona i textures que brinden atemporalitat, versatilitat i harmonia. Materials com a formigó, fustes naturals, ceràmiques, tèxtils i elements naturals ajuden a crear un ambient continu i equilibrat.

© Antonio Navarro Wijkmark
© Antonio Navarro Wijkmark
© Antonio Navarro Wijkmark

Una seqüència d'espais icònics

A més de triar un mobiliari de catàleg còmode i de gran qualitat s’ha dissenyat mobiliari a mesura, creant elements icònics i representatius que caracteritzen les estades, alhora que milloren la funcionalitat dels espais.

En tot el projecte d’interiorisme es promou la biofilia, de manera que en qualsevol punt de la intervenció tinguis connexió amb l’exterior i amb vegetació. En el lobby i a la terrassa, es dissenyen jardineres icòniques que fan referència a la imatge hexagonal de l’edifici, apreciant-se això també en la senyalística de les zones comunes.

Concorde als criteris de sostenibilitat de batlleiroig, s’opta per jardineres amb sistemes de drenatge sofisticats que permetin dur a terme una gestió responsable de l’aigua. De la mateixa manera, es trien materials sostenibles i respectuosos amb l’entorn.

© Antonio Navarro Wijkmark