menútancar
Habitatges Port Fòrum a Barcelona

Edifici de 143 habitatges al nou front marítim de la ciutat.

Habitatges Port Fòrum a Barcelona
Habitatges Port Fòrum a Barcelona

Habitatges Port Fòrum a Barcelona

El complex Port Fòrum s’ubica a un entorn privilegiat dins la ciutat de Barcelona: conforma la nova façana del mar a l’alçada del Port Fòrum, una àrea de nova expansió amb unes condicions de connectivitat i vistes al Mediterrani excepcionals.

Autors

Batlleiroig Arquitectura. Enric Batlle Durany, Joan Roig i Duran, Albert Gil Margalef, Teresa Marzo, Laura Monzón – Arquitecte

Equip

Helena Salvadó Giné, Marta Gil Margalef, Josep Maria Navarrete – Arquitecte / Maria Duran – Arquitecte i BIM Manager

Col·laboradors

Urbans TBA – Enginyeria d'instal·lacions, NOLAC – Enginyeria d'estructures

Promotor

Vía Célere

Ubicació

Constructora

Ferrovial Agroman

Estat del projecte

Construït

Data inici

2014

Data final

2018

Superfície total

24.200,80 m2
© Antonio Navarro Wijmark

Habitatges Port Fòrum

El complex, de 24.200 m2 de superfície i 143 habitatges, s’organitza en dos volums independents de PB+16, units per un sòcol comú en planta baixa i per una passarel·la a la coberta. És en aquests espais de connexió entre volums on es situen les zones comunitàries de l’edifici : sala gourmet, zona infantil, zona chillout, i piscina de vora infinita des d’on es gaudeix d’unes vistes privilegiades de la ciutat i del Mar Mediterrani.

Els edificis s’han dissenyat per tal de permetre la màxima flexibilitat i la conjunció de diferents tipologies d’habitatge d’1,2,3,4 i 5 dormitoris. Sota un esquema comú, en el qual les plantes s’organitzen al voltant d’un nucli central on es concentren les zones humides dels habitatges i els passos d’instal·lacions. l’edifici s’estructura de tal manera que a les plantes més altes va reduint progressivament el número de vivendes per replà, donant lloc a vivendes més grans

El complex combina unes façanes opaques on predominen els buits verticals que contribueixen a donar esveltesa a l’edifici, amb unes façanes aterrassades que gaudeixen de les vistes de Barcelona i el Mar i doten  l’edifici d’una imatge singular. S’ha optat per un sistema de façana industrialitzat a base de panells de formigó arquitectònic blanc, que ha  permès combinar disseny, un major control en l’execució i una reducció del termini de construcció.

Els edificis han estat dissenyats sota estrictes paràmetres de sostenibilitat i estalvi energètic com ara la millora de l’envolvent  tèrmica, la incorporació de sistemes de climatització altament eficients gràcies a la connexió a la xarxa urbana de calor i fred del districte –Districlima-, sistemes de ventilació de doble flux o il·luminació LED. L’edifici ha obtingut la màxima qualificació energètica: A.

© Antonio Navarro Wijmark
© Antonio Navarro Wijmark