menútancar
El nou passeig de la Meridiana

Nou corredor verd per als barris de Sant Martí i Sant Andreu.

El nou passeig de la Meridiana
El nou passeig de la Meridiana

El nou passeig de la Meridiana

La reforma d'aquest tram de la Meridiana, l'únic tram amb caràcter de passeig / rambla, converteix la peça clau en la definició d'un nou corredor verd per als barris de Sant Martí i Sant Andreu. El nou passeig es converteix en la porta d'entrada al nou parc de les Glòries.

Autors

Batlleiroig Arquitectura. Enric Batlle Durany, Joan Roig i Duran, Iván Sánchez Fabra – Arquitecte

Equip

Clàudia Amías Roget – Arquitecte i paisatgista / Laura Florentín Aragón – Arquitecte / Dolors Feu – Enginyera tècnica agrícola i paisatgista / Yago Cavaller Galí – Enginyer tècnic agrícola i ambientòleg / Elisabeth Torregrosa Avilés, Laura Luque Pan – Arquitecte tècnic

Col·laboradors

SBS Simón i Blanco – Enginyeria

Promotor

BIMSA – Barcelona d’Infraestructures Municipals

Ubicació

Estat del projecte

Construït

Data inici

2017

Data final

2019

Superfície exterior

25000 m2
© Antonio Navarro Wijkmark

Els estrats vegetals

Malgrat els forts condicionants de les infraestructures ferroviàries existents al subsòl, com la línia del ferrocarril i del metro, el treball de micro-topografia realitzat i la disposició dels elements que configuraran el nou espai públic ens permet introduir i potenciar al màxim la presència del verd dins de la ciutat, naturalitzant l’Avinguda i promovent la presència de biodiversitat en contacte amb els vianants i floracions diverses al llarg de les estacions.

Tres estrats vegetals acompanyaran als usuaris al llarg del passeig, vegetació d’herbàcies, espècies arbustives, i la cobertura arbòria existent i de nova plantació amb un subsòl tecnificat que permet aprofitar al màxim les aigües de pluja.

© Antonio Navarro Wijkmark

Un passeig arbrat

La proposta pretén generar un passeig arbrat que es va intensificant a mesura que ens acostem a la futura massa forestal de la canopia de la plaça de les Glòries. Pretén ser un passeig d’ombra amb gran biodiversitat de flora i fauna. Els arbres serviran de reclam i refugi per als ocells, el biòtop amb atracció i refugi dels insectes, i el jardí de flors serviran per a atreure les papallones.

© Antonio Navarro Wijkmark