menútancar
Edifici municipal a la plaça Pearson a Rubí

Un complex d'oficines integrat en el seu entorn, amb una façana que es recula jugant amb els volums i sent transició entre el passat de la casa veïna catalogada i el futur de la morfologia de la plaça.

Edifici Pearson a Rubí
Edifici Pearson a Rubí

Edifici Pearson a Rubí

La façana principal es retira lentament en les dues últimes plantes per redibuixar la seva relació amb la casa veïna, de manera que l'edifici reculli l'altura d'aquesta. La planta baixa es retira ampliant considerablement la vorera preexistent per a dotar a l'edifici d'un espai agregat que revitalitzi les seves plantes baixes. En el gir de l'edifici, es juga amb la planta i la façana per a facilitar el pas d'una volumetria més significativa a l'entorn de la plaça, a una altra que s'adapta més a l'arquitectura preexistent, que segueix l'escala del carrer lateral -estret i amb cases baixes-.

Autors

Batlleiroig Arquitectura. Joan Roig i Duran, Enric Batlle Durany – Arquitecte

Equip

Goretti Guillén, Cristina Maragall – Arquitecte / Lluís Roig – Arquitecte tècnic

Promotor

Proursa

Constructora

SEOP

Estat del projecte

Construït

Data inici

2002

Data final

2003

Superfície total

6384 m2
© Josep Mª Molinos
© Josep Mª Molinos