menútancar
Casa Ribó

Un habitatge unifamiliar en un entorn privilegiat a dins de la ciutat de Barcelona

Casa Ribó
Casa Ribó

El projecte aprofita el gran desnivell del terreny per a generar espais molt particulars i potenciar les visuals per sobre de la ciutat.

Autors

Batlleiroig Arquitectura. Enric Batlle Durany, Joan Roig i Duran – Arquitecte

Equip

Eugenia Santacana, Elián Peña – Arquitecte / Diana Calicó Soler – Arquitecte tècnic

Col·laboradors

STATIC Ingeniería – Enginyeria d'estructures

Ubicació

Constructora

Construalda

Estat del projecte

Construït

Data inici

2004

Data final

2005

Superfície total

280 m2
© Eva Serrats

CASA RIBÓ

La parcela, de forma rectangular, té una topografía bastant irregular amb un fort pendent i una diferencia máxima de cota de 18 metres entre el punt més alt i més baix. El projecte busca situar la planta baixa en el nivell actual del terreny. A la planta superior s’hi troba una terrassa amb piscina que potencia les vistes de la ciutat de Barcelona.

© Eva Serrats

CASA RIBÓ

El projecte es desenvolupa en quatre plantes. Des del carrer s’accedeix, a través d’unes escales exteriors, a la planta més alta de l’habitatge i, a través d’una rampa, a la planta subterrània -2, on hi ha el garatge, la sala de màquines i el nucli de comunicació amb la resta de les plantes superiors. La planta subterrània -1, consisteix en un espai únic destinat a estudi. A la planta baixa hi trobem dos dormitoris dobles, un estudi, dos banys complets i el safareig. I a la planta pis s’ha ubicat la sala d’estar, el menjador, la cuina, un lavabo, el rebedor i una terrassa.

© Eva Serrats