menútancar
Botiga de Bershka al barri romà de Prati

Una seqüència d'espais lluminosos, permeables i relacionats amb el seu entorn que aporten una experiència de compra atractiva.

Bershka Via Ottaviano a Roma
Bershka Via Ottaviano a Roma

Bershka Via Ottaviano a Roma

La nova botiga de Bershka en Via Ottaviano se situa en un entorn privilegiat, molt prop del Vaticà. Un emplaçament inigualable en el qual es planteja una nova botiga per a la marca ocupant les plantes baixes de dos edificis històrics en el barri romà de Prati.

Autors

Batlleiroig Arquitectura.

Equip

Anna Lloret Papaseit, Maria Comas Giménez, Marina del Aguila Ramos, Javier Blasco Claveria, Paula Lladonosa Farré, Pau Solés Gimbernat, Nieves Gómez García, Ainhoa Fernández Calleja – Arquitecte

Col·laboradors

Cul de Sac – Disseny de mobiliari

Promotor

Bershka, Inditex

Ubicació

Constructora

Goa Invest

Estat del projecte

Construït

Data inici

2022

Data final

2022

Superfície total

1355 m2
© Bershka
© Bershka

Una intervenció que permea a la ciutat

El projecte es basa en un disseny respectuós amb el seu context però adaptat a les necessitats de la signatura. En aquest sentit, aquesta filosofia de disseny comença amb l’accés a la botiga. La intervenció en la façana actua amb respecte a la vegada que aporta la màxima transparència cap a l’interior.

Treballar en la planta baixa de dos edificis històrics es converteix en el repte del projecte i, alhora, en el seu fil conductor. Partint de la nova imatge Origen de Bershka, es crea un contenidor neutre en el qual cada decisió projectual cerca convertir un local fragmentat i poc lluminós en un espai noble, permeable i que sigui atractiu per als seus usuaris.

© Bershka

Una materialitat que amplifica l'espai

Per a això, la primera operació és transformar el punt més desfavorable –un petit espai estret que connecta els dos edificis en l’entrada de la botiga– en un espai singular que convidi al client a continuar cap a l’interior.

Aquest petit espai utilitza elements com l’arc i el pati, habituals en l’arquitectura de la ciutat. Es reinterpreten amb una nova materialitat que, a partir d’una sèrie de reflexos i jocs de plans, permet amplificar l’espai i actuar com a reclam.

© Bershka

Joc de volums

Es recupera el pati interior d’un dels edificis, incorporant-lo com a part de la botiga i aportant lluminositat. En ell, s’incorpora una instal·lació artística que li aporta un caràcter singular a l’experiència espacial del client a la botiga.

Aquests dos espais, juntament amb diversos elements amb una materialitat i il·luminació especials, creen un joc de volums que acompanya a l’usuari i, a manera d’artifici, converteixen un espai fragmentat en una botiga amb entitat.

El nou Bershka en Via Ottaviano aporta una experiència de compra atractiva per al consumidor, gràcies a aquests espais lluminosos, permeables i relacionats amb el seu entorn.

© Bershka