menútancar
Banqueta Camp Nou

Banqueta del Camp Nou pel FC Barcelona.

Banqueta Camp Nou
Banqueta Camp Nou

Banqueta Camp Nou

L’encàrrec sorgeix de la necessitat per part del F.C. Barcelona de dignificar unes banquetes obsoletes i degradades. A més, la seva reconstrucció estava absolutament delimitada per l’apretat calendari d’activitats en el Camp Nou al llarg de l’any.

Autors

Batlleiroig Arquitectura. Enric Batlle Durany, Joan Roig i Duran – Arquitecte

Equip

Francesc Puig – Arquitecte

Promotor

FCB – Fútbol Club Barcelona

Constructora

Ballester Metalista

Estat del projecte

Construït

Data inici

2005

Data final

2005

Superfície total

150 m2

BANQUETAS CAMP NOU

El projecte s’aborda amb consideració a tres escales:

A escala de l’espectacle dins del camp, es pretén generar un objecte reconeixible amb una identitat pròpia dins de la immensa presència del Camp Nou. Un objecte capaç d’erigir-se en focus d’atenció en moments de l’espectacle (sortida dels jugadors al camp) o, en altres moments, de deixar tot el protagonisme al joc.

A escala de l’espectacle fora del camp a través dels mitjans de comunicació, les noves banquetes volen servir d’escenari, de teló de fons de les activitats a vegades teatrals dels actors del gran espectacle del futbol. Es té especial cura en el traçat d’un alçat frontal que delimiti un objecte finit que defineix molt clarament una entitat pròpia de l’objecte.

A l’escala humana dels usuaris, jugadors i entrenadors, les banquetes fan la funció de refugi, de petit cau protector dins l’espai destinat al joc, focus de totes les mirades.

L’objecte no resulta doncs d’una mera extrusió d’un pòrtic transversal que defineix la seva estructura, sinó que es treballen també els extrems de l’objecte i la seva zona central per a recollir, en una única operació, un petit espai destinat a àrbrits i  delegat, les banquetes dels dos equips i la sortida i entrada a vestidors.