menútancar
Ascensor inclinat a la Font d'en Fargues

Reurbanització de l'espai públic per a la implantació d'un ascensor inclinat.

Ascensor inclinat a la Font d’en Fargues al districte d’Horta Guinardó
Ascensor inclinat a la Font d’en Fargues al districte d’Horta Guinardó

Ascensor inclinat a la Font d’en Fargues al districte d’Horta Guinardó

La Davallada de Gallecs, al districte d’Horta-Guinardó, té un gran desnivell en molt poc desenvolupament des de la seva trobada amb el carrer Trèvol fins al seu coronament al carrer Alt de Pedrell. Anteriorment, aquest desnivell quedava solucionat mitjançant una escala que ocupava la totalitat del carrer.

Autors

Batlleiroig Arquitectura. Enric Batlle Durany, Joan Roig i Duran, Iván Sánchez Fabra – Arquitecte

Equip

Mario Súñer Díaz, Clara Terradellas Rosell – Arquitecte

Col·laboradors

SBS Simón i Blanco – Enginyeria

Ubicació

Estat del projecte

Construït

Data inici

2014

Data final

2019

Superfície total

819 m2
© Quim Bosch
© Quim Bosch

Reurbanitzar

L’esquema bàsic de la proposta és aprofitar l’ample del carrer existent per a implantar un ascensor inclinat en un dels costats i reurbanitzar la resta de l’àmbit per a configurar una nova escala que salvi el desnivell i alhora permeti la creació de zones d’embarcament a les parades de l’ascensor.

Es planteja un ascensor inclinat d’accés lateral. El recorregut disposa de tres parades, el punt baix, el punt alt i aproximadament a mitja altura (la qual quedarà anul·lada fins que es requereixi el seu funcionament), en previsió d’un possible accés cap a l’ampliació de l’escola existent.

© Quim Bosch
© Quim Bosch