menútancar
Projectes 04/11/2021

Nou projecte per a la Rambla de la Girada a Vilafranca del Penedès.

Nou projecte per a la Rambla de la Girada a Vilafranca del Penedès.

Després de guanyar el concurs públic per a la reurbanització de la Rambla de la Girada a Vilafranca del Penedès, batlleiroig ha lliurat el projecte bàsic del tram nord de la Rambla amb una rehabilitació sostenible que prioritza la mobilitat lenta, promou la cohesió social i duplica la superfície verda de la rambla.

Segons explica el regidor d’Urbanisme de la ciutat, Francisco Romero, el govern vol plantejar una superilla al primer tram de la rambla de la Girada, amb una renovació de façana a façana, donant prioritat a la zona verda i restringint l’ús de vehicles en l’espai, per a fer una zona més amable per al vianant i promoure també la biodiversitat.

La Rambla es convertirà en un corredor verd que connectarà amb l’Eix de la via i altres zones residencials. A favor de la nova ciutat caminable i accessible, es descongestionarà la rambla de la invasió del cotxe i s’oferirà al vianant la lliure circulació per tot l’ample del carrer.

El projecte definitiu s’aprovarà dins el primer trimestre de l’any que ve i les obres començaran al mes de juliol, amb una durada de set mesos. Per tant, la imatge definitiva d’aquesta part de la rambla es veuria completa a principi de l’any 2023.

Descobreix més sobre el projecte de la Rambla de la Girada.