menútancar
Agenda 16/06/2021

TV3 pregunta a batlleiroig sobre els nous models de construcció amb fusta.

Joan Batlle, director de R+D i soci de Batlleiroig, ens explica quins són els avantatges de construir amb fusta.

Aprofitant que Batlleiroig ha projectat el primer edifici d’oficines privat íntegrament de fusta, Seu de Vega Instrumentos a Sant Cugat del Vallés, actualment en fase de construcció, l’equip de TV3 telenotícies va entrevistar al Joan Batlle sobre l’auge de la construcció en fusta, amb la mateixa obra de teló de fons.

Durant el reportatge es mostren imatges de la Seu de VEGA Instrumentos i de la pèrgola a la Cobertura de la Ronda de Dalt, al Districte d’Horta-Guinardó, davant el Mercat del Vall d’Hebron a Barcelona, tots dos recents projectes de Batlleiroig on la fusta és protagonista.

“La fusta està, és decisió nostra si la utilitzem o no, si deixem els boscos oblidats, sense la qualitat ambiental, o si els gestionem d’una manera sostenible perquè es pugui utilitzar per a la construcció”, qüestiona Joan Batlle.

No et perdis l’entrevista completa aquí.

La pèrgola de la Ronda de Dalt és un projecte alineat amb la situació d’emergència climàtica en la qual ens trobem, aconseguint un nou espai públic que uneix la ciutat, conreant la vida, usant materials naturals, i produint energia renovable. S’emmagatzemen 525 tones de CO2 amb l’estructura de fusta i s’han plantat 45 arbres que capten CO2 amb el seu creixement i 1.000 m2 d’arbustives.

943-©Baku Akazawa-2021-cobertura_ronda-013
© Baku Akazawa

Per a la Seu de VEGA Instrumentos, l’estreta relació amb el client i l’interès comú per la innovació i el respecte pel medi ambient han permès plantejar una proposta avantguardista i sostenible, convertint-se en el primer edifici privat d’oficines amb una estructura íntegrament de fusta. Una aposta clara per la construcció sostenible amb la col·laboració de Egoin – Ingeniería, fabricación y construcción en madera. S’emmagatzemen 650 tones de CO2 amb l’estructura de fusta i s’han plantat 52 arbres que capten CO2 amb el seu creixement i 3.300 m2 d’arbustives.

© Stupendastic