menútancar
Agenda 14/10/2021

Radiografia del present i del futur de l’arquitectura residencial: Batlleiroig participa en l’esdeveniment de Grupo Vía sobre habitatge a Barcelona.

Radiografia del present i del futur de l’arquitectura residencial: Batlleiroig participa en l’esdeveniment de Grupo Vía sobre habitatge a Barcelona.

Aquesta nova edició de l’esdeveniment sobre arquitectura residencial organitzat per Grupo Vía ha reunit 50 professionals del sector en l’espai d’esdeveniments de Talent Garden Barcelona amb una selecció d’arquitectes i promotors líders en el sector.

A més de comptar amb la presència d’Helena Salvadó, directora del departament d’Edificació i Partner en batlleiroig, en l’esdeveniment també han participat Stoneweg, Culmia, Aedas Homes, OUA, Cierto Estudio, Vivas Arquitectos i L35.

La trobada, organitzat per Grupo Vía, ha estat possible gràcies al patrocini de Tarkett i Placo i Isover, els qui han compartit les seves solucions i innovacions per al sector residencial.

L’arquitecta Helena Salvadó, sòcia i directora del departament d’Edificació de batlleiroig, ha reflexionat sobre les noves maneres d’habitar en les que les persones i la sostenibilitat han d’estar en el centre de tots els dissenys, així com la cada vegada més important necessitat de fomentar la col·laboració i els espais de comunitat que aportin valor juntament amb un disseny flexible que permet als habitatges adaptar-se als canvis en els cicles de vida.

Salvadó ha defensat com els habitatges han d’apostar per la flexibilitat i varietat amb una distribució flexible, desjerarquització, absorbir espais de les circulacions, incrementar els espais exteriors i comptar amb tipologies diferents i variades.

Així mateix, per a fomentar el sentiment de comunitat els nous espais d’amenities wellbeing són claus, però requereixen de serveis centralitzats per a facilitar l’eficiència i el manteniment i d’una bona gestió, digitalització i monitoratge. La construcció d’edificis residencials ha de passar, segons Salvadó, per l’optimització, varietat i flexibilitat, bones orientacions i ventilacions, repetició/industrialització, materials saludables i sostenibles, mobilitat sostenible i estratègies passives i actives de sostenibilitat.

L’esdeveniment ha propiciat un debat final que ha tancat la jornada, en el qual els participants han dialogat sobre el paper de l’administració a l’hora de modificar les normatives i plans urbanístics per a facilitar l’augment d’edificabilitat i que terrasses i balcons no computin, l’aposta per la industrialització de la construcció d’habitatges, la idoneïtat del BTR i co-living per als sèniors, l’impacte dels fons europeus per a la rehabilitació energètica, entre altres temes.