menútancar
Premis 02/09/2022

Les oficines Tànger 36, finalistes als XIX Premis Catalunya Construcció.

Les oficines Tànger 36, finalistes als XIX Premis Catalunya Construcció.
Oficines Tànger 36 a Barcelona. / © Antonio Navarro Wijkmark

L’edifici d’oficines Tànger 36 es troba entre les 20 candidatures finalistes als XIX Premis Catalunya Construcció en la categoria de Direcció d’execució d’obra.

Es tracta d’unes oficines integrades en el passat industrial del Poblenou mitjançant una façana de tons ceràmics, amb un gran atri d’accés que actua de refugi climàtic per a la ciutat.

Per a l’equip de Direcció d’execució, aquest projecte ha presentat una sèrie d’objectius conceptuals que generen grans reptes a nivell constructiu. Exemple d’això són la intenció de reduir l’impacte ambiental en el procés de construcció d’una façana no estandarditzada i amb un disseny únic i innovador, la construcció d’un gran atri d’accés de 24 m d’altura amb dos únics punts de recolzament sobre la planta baixa i la formació de grans sales diàfanes que requereixen d’estructures amb llums de 14 m. El jurat d’aquesta edició ha valorat la resolució d’aquests reptes, incloent-hi el projecte entre els quatre finalistes de la seva categoria.

L’objectiu d’aquests premis que convoca el Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona (CAATEEB) és reconèixer l’esforç dels equips de professionals i empresaris que, amb el seu treball, contribueixen a millorar la qualitat, la gestió, la sostenibilitat, la innovació i la seguretat de la construcció. Durant els mesos de setembre i octubre, el jurat valorarà les candidatures finalistes per determinar els guanyadors d’aquesta edició, la identitat dels quals es donarà a conèixer el proper 27 d’octubre.