menútancar
Projectes 21/06/2022

L’entorn de la torre Santa Caterina de Manresa es convertirà en un mirador que servirà per contemplar i entendre el territori.

L’entorn de la torre Santa Caterina de Manresa es convertirà en un mirador que servirà per contemplar i entendre el territori.

Aquest dimarts al migdia s’ha presentat a la sala de columnes de l’Ajuntament de Manresa el que es coneixerà com a Espai Quico Mestres. A l’acte ha participat Enric Batlle, soci fundador de batlleiroig, per a explicar el projecte en el qual està treballant l’estudi.

L’entorn de la torre Santa Caterina es convertirà en un mirador del territori que servirà per contemplar i entendre la ciutat, i que a la vegada serà un memorial per homenatjar l’arquitecte i urbanista manresà Quico Mestres. Traspassat el 2013, va ser l’autor del primer Pla General d’Ordenació Urbana de l’època democràtica i posteriorment va definir el model de ciutat que encara avui és vigent.

L’espai d’homenatge envolta la torre de Santa Caterina amb una estructura que dibuixa una Q que tindrà un recorregut circular pavimentat. Segons ha explicat Enric Batlle «no només serà un mirador», sinó que es tracta d’un espai definit amb quatre conceptes: recorregut, mirador, un observatori de la ciutat i un memorial. «És un projecte que té força sense ser agressiu», ha subratllat. Al terra es gravaran conceptes relacionats amb la ciutat, i hi haurà baranes per mostrar les fites que s’observen des de l’entorn de la torre.