menútancar
Projectes 25/10/2021

La Vanguardia es fa ressò del nou Agroparc Penedès dissenyat per batlleiroig.

La Vanguardia es fa ressò del nou Agroparc Penedès dissenyat per batlleiroig.

Aquest diumenge, La Vanguardia difonia la proposta de Ametller Origen del nou Agroparc que integrarà en un mateix espai agricultura, ramaderia i indústria i que ha estat dissenyada per batlleiroig.

Per al reportatge han comptat amb en Joan Batlle, arquitecte responsable del projecte i Partner a batlleiroig. “La integració paisatgística de les activitats és la gran virtut i èxit del projecte”, assegura Joan Batlle, assenyalant que bona part de l’èxit és haver dissenyat el agroparque de la mà del territori.

El projecte es construirà a la comarca de l’Alt Penedès, entre els termes municipals de Gelida i Sant Llorenç d’Hortons. Una vegada construït, el complex serà, a més, d’energia positiva i CO₂ negatiu. És a dir, està previst que generi més energia de la que consumeix i que compensi amb la seva pròpia activitat les emissions de diòxid de carboni produïdes. També serà autosuficient en l’ús de l’aigua gràcies la captació d’aigua subterrània, la recollida d’aigua de pluja i a la recuperació i tractament de les aigües residuals.