menútancar
Publicació 04/05/2020

La Vanguardia ens entrevista en el seu article sobre l’efecte de la Covid-19 en el sector de l’arquitectura al nostre país.

La Vanguardia ens entrevista en el seu article sobre l’efecte de la Covid-19 en el sector de l’arquitectura al nostre país.

A la secció d’Economia de La Vanguardia, dins l’apartat d’Emergència Econòmica, entrevisten l’Assumpció Puig —degana del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya— en Jordi Badía —soci de Baas Arquitectes— i l’Enric Batlle —soci fundador de Batlleiroig— sobre la situació actual dels professionals de l’arquitectura.

L’Enric Batlle destaca el valor de la diversificació com una de les claus que ha portat a Batlleiroig a convertir-se en “un dels majors (estudis d’arquitectura) d’Espanya, compta amb 110 arquitectes i una facturació anual de 12 milions d’euros”, perfil excepcional en l’arquitectura espanyola “segons les dades del CSCAE els estudis tenen de mitjana 6,7 empleats, i en el 57,2% dels casos compten amb un sol arquitecte”.

Davant la situació d’incertesa en la qual ens trobem, Enric Batlle explica que tant la implementació de la metodologia BIM com la formació en temes relacionats amb l’arquitectura verda i els “edificis passius” són alguns dels trets diferencials que han permès a Batlleiroig superar la crisi anterior i afrontar la sacsejada provocada per la Covid-19.

L’arquitectura verda és una altra de les revolucions que viu el sector, per a fer “edificis passius”, en els quals el consum d’energia sigui zero. “És un canvi complet en la manera com construïm” reconeix Batlle, i obliga a entrar en un procés més complex per a obtenir les certificacions corresponents. “Amb certificacions de sostenibilitat passarà com amb el BIM: en uns anys ho demanarà tothom”, assegura.

Pots consultar la notícia completa fent clic aquí.