menútancar
Projectes 26/07/2021

La transformació de l’entorn del passeig Mata i el carrer Ample donarà continuïtat a l’eix central de la ciutat de Reus.

La transformació de l’entorn del passeig Mata i el carrer Ample donarà continuïtat a l’eix central de la ciutat de Reus.

El passat 26 de juliol vam participar en la presentació de l’Ajuntament de Reus de l’avantprojecte d’urbanització de l’entorn del Passeig Mata i el Carrer Ample de la ciutat.

Aquest projecte té com a objectiu fixar un punt de partida d’actuació sobre l’espai públic de Reus, centrat en l’àrea urbana delimitada pel Passeig de Pere Mata, l’entorn del Carrer Ample de Reus i l’estació de tren.

L’avantprojecte aporta idees per a millorar els espais públics d’aquesta zona del nord de la ciutat; reordenar els vials i les zones verdes fomentant les connexions per als vianants; revisar la mobilitat; millorar la connectivitat de l’estació de trens amb el centre de Reus i incorporar una nova plantació d’espècies vegetals que millora la qualitat i la percepció de l’espai.

Mario Súñer (arquitecte, vicedirector del departament de Paisatge i Senior Associate en Batlleiroig), Carles Pellicer (alcalde de Reus), Noemí Llauradó (vicealcaldessa) i Marina Berasategui (regidora d’Urbanisme i Mobilitat) van presentar el projecte posant en valor la seva importància per a continuar el traçat de l’eix central de Reus i la seva voluntat transformadora en la mobilitat i l’ordenació de l’espai públic, la millora de la connectivitat i la integració de l’espai.