menútancar
Premis 21/06/2021

La proposta de Batlleiroig resulta guanyadora del concurs d’idees “Nusos i cruïlles, el futur de les infraestructures viàries”, promogut per l’AMB, en l’Àmbit 1 – C-32 / B-20 Montgat – Barcelona

La proposta de Batlleiroig resulta guanyadora del concurs d’idees “Nusos i cruïlles, el futur de les infraestructures viàries”, promogut per l’AMB, en l’Àmbit 1 – C-32 / B-20 Montgat – Barcelona

El passat 21 de juny es va fer públic el resultat del concurs d’idees Nusos i Cruïlles. Dels 29 equips participants en la darrera fase del concurs, un jurat n’ha destacat sis –un per cadascun dels àmbits proposats–, ja que ha considerat que són els que han respost amb més encert als problemes plantejats.

La proposta de Batlleiroig “MATRIU ACTIVA” resulta guanyadora del concurs d’idees en l’Àmbit 1 – C-32 / B-20 Montgat – Barcelona.

El concurs d’idees “Nusos i cruïlles, el futur de les infraestructures viàries” neix amb la voluntat d’obrir un debat tècnic i professional sobre quin paper han de tenir aquests nusos, tan comuns a la metròpolis, i intentar que tinguin més la funció de cruïlles.

MATRIU ACTIVA
Àmbit 1 – C-32 / B-20 (Montgat – Barcelona │ Nus B-20 / C-31 / N-2)

La continuïtat de la infraestructura verda i de l’espai públic es posa per davant de tot. Per una banda, es reforça la riera d’en Font com a eix connector i vertebrador de l’accessibilitat per a vianants i bicicletes, i per l’altra es plantegen tres centres urbans amb nous usos i espais intermodals de transport públic. En un d’aquests espais es proposa un aparcament d’intercanvi que, alhora, dona continuïtat als teixits urbans per sobre de les infraestructures.

Aquest espai públic de nova centralitat i  alta complexitat urbana connecta diferents itineraris per a vianants, altres espais urbans de centralitat i diversos parcs urbans, com el parc del Tramvia o el parc de la Riera d’en Font, i reforça, així, l’estructura urbana entre Montgat i Tiana.

Tota la informació sobre la proposta aquí.