menútancar
Projectes 28/06/2022

La construcció de la Torre Barceló de Mataró començarà al juliol, redefinint l’skyline de la ciutat.

La construcció de la Torre Barceló de Mataró començarà al juliol, redefinint l’skyline de la ciutat.

Les obres de la Torre Barceló de Mataró començaran aquest pròxim mes de juliol, tal com es va presentar el passat 22 de juny en la roda de premsa de l’Ajuntament de Mataró.

El nou edifici s’emplaça a l’illa compresa entre la ronda de Barceló, l’avinguda del Maresme i l’edifici de La Farinera i redefinirà l‘skyline de Mataró amb una volumetria esglaonada. Tindrà 2.500 m2 de sostre comercial o d’oficines ubicats en un sòcol i a les plantes inferiors; i 16.300 m2 de sostre residencial a les plantes superiors, on s’hi podran fer un màxim de 192 habitatges lliures en règim de lloguer.

Pel que fa a la urbanització de la nova illa lligada a la Torre Barceló, la voluntat és crear un espai amb molt de predomini de verd, bancs i zones d’estada, així com espais on puguin instal·lar-s’hi terrasses. El projecte d’urbanització busca fer més amable aquesta zona amb la instal·lació de zones amb vegetació i sistemes de drenatge urbans sostenibles (SUDS) per conduir l’aigua de pluja lluny de l’edifici per després poder-la infiltrar en el subsol.

Enric Batlle (Soci Fundador de batlleiroig) i Eirene Presmanes (Senior Project Director a batlleiroig) van participar en la presentació del projecte, juntament amb l’alcalde de Mataró, David Bote, i la regidora d’Urbanisme, Nuria Moreno, a més d’Emma Bellosta, Asset Manager Director de Stoneweg, inversors de la nova Torre Barceló.