menútancar
Coneixement 18/02/2022

La Casa Moratiel, nou membre de Iconic Houses.

La Casa Moratiel, nou membre de Iconic Houses.

Des d’aquesta setmana la Casa Moratiel, de Josep Maria Sostres, forma part de Iconic Houses, la xarxa internacional que treballa per connectar cases arquitectònicament significatives del segle XX per tot el món. La plataforma, en actiu des de 2012, suma ja més de 150 Iconic Houses centrant-se en tasques comunes de rehabilitació, recerca i cooperació amb universitats.

La Casa Moratiel, que forma part de la seu de Batlleiroig, és un referent de l’arquitectura racionalista catalana de la dècada dels 50, motiu pel qual és objecte d’estudis i publicacions de manera habitual. La casa es troba inclosa dins l’inventari de Patrimoni Històric i Arquitectònic d’Esplugues de Llobregat, està proposada com a Bé d’Interès Local (BCIL) i també forma part del Registre d’Arquitectura Moderna de Catalunya 1925-1965 (Docomomo).

L’any 2020 vam impulsar la restauració patrimonial de la Casa Moratiel per a millorar el seu comportament energètic i estructural, a més d’una rehabilitació de la coberta per a retornar-la al seu estat original. L’objectiu és acabar la restauració integral en 2026, la qual cosa permetrà que s’obri al públic i puguem impulsar activitats culturals.