menútancar
Agenda 02/06/2020

Entrevista a Batlleiroig per al reportatge de El País Setmanal ‘I ara, on està l’oficina?’

Entrevista a Batlleiroig per al reportatge de El País Setmanal ‘I ara, on està l’oficina?’
Joan Roig treballant en el saló de casa seva. Foto de CATERINA BARJAU – El País Semanal

El País Semanal reflexiona sobre el futur dels espais de treball i com serà la volta a les oficines de diverses grans empreses espanyoles. Entrevisten al Joan Roig i a l’Helena Salvadó en els seus llocs de teletreball i visiten la seu (gairebé) buida de Batlleiroig.

Helena Salvadó treballant en el saló de casa seva, al costat dels seus fills. Foto de CATERINA BARJAU – El País Semanal

«(L’Helena) Creu que la “nova normalitat” no serà telemàtica ni presencial, sinó una mescla d’ambdues. I que d’alguna manera el bagatge d’aquests dies brindarà saviesa per a pal·liar l’“emergència climàtica”. Encara que el contacte, opina, és insubstituïble: “La gràcia d’anar a l’oficina és parlar amb l’equip i compartir coses”.»

«Enric Batlle […] creu que anirem cap a un món amb menys viatges per a cites de dues hores en una altra ciutat, un altre país, un altre continent. Però sí que valora que el talent s’ajunti sota un mateix sostre. “Igual som antics, però crec que el contacte és important”. La pandèmia, afegeix, accelerarà tendències que ja existien, com el free sitting (seient lliure, en anglès) i els espais “saludables” amb ventilació i mobiliari naturals.»

La sede vacía del estudio de arquitectura Batlle i Roig en Esplugues de Llobregat (Barcelona). CATERINA BARJAU
La seu buida de l’estudi d’arquitectura Batlle i Roig a Esplugues de Llobregat (Barcelona). Foto de CATERINA BARJAU – El País Semanal

«L’estudi Batlle i Roig, en el qual treballen 115 persones, té la seva seu en un elegant edifici de formigó projectat per ells mateixos a la faldilla de la serra de Collserola (Barcelona). Durant aquest temps només han estat acudint tres persones a la seu, entre elles el Joan Roig, un dels fundadors […] acostumat a passejar-se entre l’equip en l’era prèvia, aquests dies amb l’estudi en solitari Roig seguia el ball de les pantalles, guiades pels empleats en remot: “És màgic. Un despatx en moviment, però sense ningú. Em recordava a les pianoles”.»

Podeu veure l’entrevista a Joan Roig al següent vídeo: