menútancar
Agenda 09/05/2022

Enric Batlle i Joan Roig participen a Model, el Festival d’Arquitectures de Barcelona.

Enric Batlle i Joan Roig participen a Model, el Festival d’Arquitectures de Barcelona.

Des d’aquest cap de setmana i fins al dia 15 de maig, té lloc a Barcelona el Festival d’Arquitectures Model, que busca ser un espai de reflexió i celebració que explori nous imaginaris i nous models de ciutat. El festival, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), té com a objectiu transformar l’arquitectura en un espai d’exploració i inspiració per a tota la ciutadania.

Enric Batlle i Joan Roig, socis fundadors de batlleiroig, participen en diverses activitats del festival, contribuint a aquest creixent arxiu de noves visions per a la ciutat.

La Fundació Enric Miralles alberga 99+IMAGINARIS, una exposició de dibuixos d’escenaris futurs de la ciutat de Barcelona produïts per arquitectes de tot el món. Entre ells, un dibuix d’Enric Batlle i Joan Roig a manera d’una invitació a debatre sobre l’espai públic de la metròpolis.

Els dibuixos que s’exhibeixin se subhastaran després de l’exposició i la recaptació es destinarà a la Beca MODEL que gestionarà el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i la Cooperativa La Capell i que donarà suport a veus emergents de totes les edats i nacionalitats dedicades a la producció d’arquitectura experimental.

→ Fins al dia 15 de maig a la Fundació Enric Miralles
→ Descobreix més a Model. Festival d’Arquitectures de Barcelona

Emmarcat en l’àmbit de debat Pensament Model, divendres que ve Joan Roig moderarà la taula rodona ARQUITECTURA MENOR – ARQUITECTURA SINGULAR, un espai on parlar d’arquitectures singulars, de territoris improbables, de com acostar l’arquitectura al públic no-arquitecte i del dret al territori.

Formaran part del debat l’arquitecta i Premio Nacional de Arquitectura 2021 Carme Pinós; l’arquitecte, escriptor i divulgador Pedro Torrijos; Reinier de Graaf, arquitecte i teòric soci d’OMA; i Erik Harley, artista i expert en Estudis Urbans.

→ El divendres 13 de maig a les 19:00h a l’auditori Escola Massana
→ Descobreix més a Model. Festival d’Arquitectures de Barcelona