menútancar
Projectes 17/01/2022

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, coneix de primera mà el projecte de l’Agroparc Penedès.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, coneix de primera mà el projecte de l’Agroparc Penedès.
Joan Batlle explica el projecte en la trobada tècnica a l’interior de la masia Can Mata d’Abelló, una construcció històrica i singular del municipi gelidenc que forma part del patrimoni arquitectònic del Penedès.

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, va visitar divendres passat els terrenys de l’Agroparc Penedès per conèixer aquest projecte dissenyat per Batlleiroig on la sostenibilitat, la circularitat i la tecnologia seran els tres eixos vertebradors.

L’arquitecte responsable del projecte, Joan Batlle, soci i director de R+D de Batlleiroig, va explicar la implantació territorial que s’ha dut a terme respectant el territori i, sobretot, revaloritzant-lo a partir de la anàlisi històrica i actual de la matriu biofísica, l’agricultura, la connectivitat i el patrimoni.

Aquest projecte significarà un canvi de paradigma en el sector alimentari, tot prioritzant l’eficiència energètica, la minimització de petjada hídrica, l’ús de múltiples fonts d’energies renovables i una mobilitat 100% lliure d’emissions.