menútancar
Premis 08/07/2021

El parc de Can Bada, guanyador del premi “CITY’SCAPE CITY_BRAND & TOURISM LANDSCAPE 2021”.

El parc de Can Bada, guanyador del premi “CITY’SCAPE CITY_BRAND & TOURISM LANDSCAPE 2021”.

El projecte del parc de Can Bada ha resultat guanyador del primer premi “CITY‘SCAPE CITY_BRAND & TOURISM LANDSCAPE. El paisatge com a estratègia” en la categoria de “Repoblament urbà per al canvi climàtic i projectes de resiliència al canvi climàtic”. El jurat ha valorat l’atenció i promoció de la biodiversitat i la gestió dels recursos hídrics a través d’un projecte que, concebut com un “refugi climàtic”, està dissenyat per a combatre el canvi climàtic.

El Simposi Internacional City ‘Scape: City_Brand & Tourism Landscape és la cita que PAYSAGE Promotion and Development for Landscape Architecture, amb la revista internacional TOPSCAPE i en col·laboració amb CNAPPC, organitza per a la promoció i desenvolupament de l’arquitectura de paisatge.

City’Scape: City_Brand & Tourism Landscape té com a objectiu reflexionar sobre el futur del paisatge urbà a la recerca de millors pràctiques capaces de promoure estratègies de disseny eficaces i capaces d’atribuir nous valors ètics, econòmics i socials als territoris.

El parc de Can Bada, guanyador del primer premi, és un refugi climàtic que afavoreix la biodiversitat i la gestió de l’aigua del nostre territori. El 90% del parc són superfícies toves i naturals, contrarestant totes les superfícies pavimentades del barri.

Per a gestionar l’aigua de la pluja s’ha construït un sistema de drenatge sostenible que recull l’aigua en rases de grava i cunetes verdes. Aquestes laminen l’aigua i la infiltren al terreny per al reg de les zones verdes.

Un parc urbà preparat per al segle XXI i pensat per a reaccionar a l’emergència climàtica des de dins de la ciutat.