menútancar
Publicació 13/05/2022

El camí mirador de les antigues Guixeres d’Igualada, seleccionat per al nou anuari de Landscape Architecture Europe.

El camí mirador de les antigues Guixeres d’Igualada, seleccionat per al nou anuari de Landscape Architecture Europe.

Landscape Architecture Europe (LAE) ha presentat el sisè anuari sobre la pràctica europea de l’arquitectura del paisatge: Second Glance. Un jurat independent d’arquitectes paisatgistes de diferents països europeus ha seleccionat els 63 projectes que el componen, entre els quals es troba el camí mirador de les antigues Guixeres d’Igualada.

El jurat ha destacat el projecte pel seu disseny sobri, però eficient i bell, a més de reconèixer com aquesta intervenció proporciona una manera activa de reconnectar-se amb el passat en aquest lloc postindustrial i facilita el procés de recuperació del lloc a través de la regeneració natural i l’apropiació per part del públic.

Landscape Architecture Europe (LAE) és una fundació que busca millorar el diàleg en l’arquitectura del paisatge a l’àmbit europeu mitjançant la publicació d’un anuari triennal. Produïts per a la Fundació LAE i la Regió Europea de la Federació Internacional d’Arquitectes Paisatgistes (IFLA Europa), aquestes publicacions aspiren a ser la revisió crítica definitiva de l’actualitat de l’arquitectura paisatgista europea.

El camí de les Guixeres a Igualada suposa una recuperació paisatgística sensible a les preexistències i els valors de l’emplaçament, basada en la tecnificació de les solucions convencionals i amb una òptima relació de recursos. / © Jordi Surroca