menútancar
Premis 05/04/2022

El Camí del bosc, seleccionat per als Premis Arquitectura 2021 de CSCAE.

El Camí del bosc, seleccionat per als Premis Arquitectura 2021 de CSCAE.
El Camí del bosc al cementiri de Roques Blanques, una intervenció paisatgística innovadora per a un nou model de sepultura efímera basada en la natura. / © Jordi Surroca

Els Col·legis i Consells Autonòmics han anunciat la primera selecció de 184 propostes dels Premis Arquitectura 2021 de CSCAE, entre els quals es troba el projecte del Camí del bosc, en la categoria de paisatge i espai públic.

Aquesta intervenció basada en el respecte i la conservació del medi ambient en el marc natural del parc de Collserola forma part de l’última ampliació del cementiri de Roques Blanques, inaugurat en 1985 amb la recuperació de la masia de Can Tintorer i la primera agrupació, corresponent a un dels primers projectes realitzats per Batlleiroig.

Formar part d’aquesta primera selecció territorial duta a terme pel COAC suposa un nou reconeixement per al Camí del bosc, que des de la seva implantació ha rebut nombrosos premis com el Premi Catalunya Construcció en la categoria Innovació en la construcció o el Premi WAF en la categoria de Paisatge en la natura.

El jurat, juntament amb els comitès d’experts, triarà a un total de 18 finalistes que s’anunciaran en una gala el juliol vinent. Aquest acte de celebració tancarà la primera edició dels Premis Arquitectura, un reconeixement a la labor de tots els professionals arquitectes, o relacionats amb l’arquitectura, que contribueixen a crear una societat més justa i igualitària.

Descobreix la llista completa de projectes seleccionats.