menútancar
Premis 22/10/2018

El Camí del bosc del Cementiri de Roques Blanques rep el premi EMAS 2018 a la millora del comportament mediambiental.

El Camí del bosc del Cementiri de Roques Blanques rep el premi EMAS 2018 a la millora del comportament mediambiental.
El Jardí de les Papallones, al ‘Camí del Bosc’ del Cementiri de Roques Blanques. Imatge del Jardí de les Papallones, al ‘Camí del Bosc’ del Cementiri de Roques Blanques Imatge del Jardí de les Papallones, al ‘Camí del Bosc’ del Cementiri de Roques Blanques. © Jordi Surroca

El ‘Camí del Bosc’, ubicat al Cementiri Metropolità de Roques Blanques del Papiol, que gestiona l’empresa Àltima Serveis Funeraris Integrats i que també és obra de Batlleiroig, és l’espai natural més gran d’Espanya a on enterrar cendres de forma controlada i respectuosa amb el medi ambient. Aquest projecte també ha estat reconegut recentment amb el Premi Catalunya Construcció 2018 a la Innovació en la Construcció.

El ‘Camí del Bosc’ és una agrupació de sepultures que permet enterrar urnes biodegradables de fusta natural amb les cendres dels difunts, amb la qual cosa es contribueix a respectar l’entorn. Aquesta iniciativa ha redefinit el model tradicional de sepultures aplicant criteris respectuosos amb el medi ambient, utilitzant solucions constructives innovadores i garantint una actuació sostenible i integrada dins del Parc Natural de Collserola.

A més, compta amb un Jardí de Papallones que promou un hàbitat òptim per al desenvolupament de la biodiversitat.

Per tot plegat, el Club EMAS ha decidit premiar aquesta iniciativa amb el Premi EMAS 2018 a la “Millora del Comportament Ambiental”. Els Premis EMAS Catalunya els convoca el Club EMAS, una associació privada sense ànim de lucre que té com a principal objectiu aconseguir una millora ambiental amb la seva participació al sistema comunitari de gestió i auditoria ambientals (EMAS).