menútancar
Premis 28/06/2018

El Camí del bosc, al cementiri de Roques Blanques, guanya el premi Catalunya Construcció 2018 a la innovació.

El Camí del bosc, al cementiri de Roques Blanques, guanya el premi Catalunya Construcció 2018 a la innovació.

Batlleiroig ha guanyat el Premi Catalunya Construcció 2018 a la Innovació en la Construcció pel seu projecte ‘El Camí del Bosc’ al cementiri de Roques Blanques, a El Papiol. Els guardons, atorgats pel Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona, es van lliurar ahir al Paranimf de la Universitat de Barcelona durant la Nit de la Construcció. És el segon any consecutiu que Batlleiroig guanya aquest premi: l’any passat, se’l va endur The Style Outlets Viladecans.

‘El Camí del Bosc’ consisteix en una agrupació de sepultures al cementiri de Roques Blanques que redefineix el model tradicional d’enterraments i incineracions, tot aplicant criteris respectuosos amb el medi ambient i integrant-lo dins del Parc Natural de Collserola. Per fer-lo realitat, s’han utilitzat sistemes tradicionals de construcció en sec i elements com ara fusta, terra i vegetació.

El jurat ha considerat que Batlleiroig es mereixia aquest guardó perquè el seu “equip de tècnics ha treballat de manera  pluridisciplinària per dissenyar una nova manera de plantejar el futur dels enterraments de les persones, amb un canvi radical des del punt de vista de la seva integració en el paisatge. Des dels antics mausoleus o l’enterrament en nínxols que l’alteren significativament, passant per plantejaments renovadors com ara la plantació d’arbres o la instal·lació de columbaris per a dipositar les cendres, aquest projecte planteja una solució adequada a les tendències actuals i òptim des del punt de vista mediambiental”.

Innovació
D’esquerra a dreta, Eva Ferrer, gerent de Construcció i Rehabilitació de l’empresa 4ark; els professionals de Batlleiroig Livia Valentini, Enric Batlle, Iván Sánchez i Dolors Feu; i Josep Farré, director d’Edificació d’Infraestructures de la Generalitat, durant el lliurament del Premi a la Innovació en la Construcció.  

Fent clic en aquest enllaç trobareu més informació dels guanyadors dels Premis Catalunya Construcció 2018.

guanyadors-premis-18
Foto de família dels guanyadors dels Premis Catalunya Construcció 2018.