menútancar
Agenda 13/04/2021

Batlleiroig participa en la presentació de la nova fàbrica Mercedes-Benz, un gran espai d’activitat econòmica connectant els barris de Sant Andreu

Batlleiroig participa en la presentació de la nova fàbrica Mercedes-Benz, un gran espai d’activitat econòmica connectant els barris de Sant Andreu
D’esquerra a dreta: Clemens Hörter, Managing Director & Technical Asset Management de Conren Tramway, Enric Batlle, President i Soci Fundador de Batlleiroig, Jaime-Enrique Hugas, co-Founder & co-CEO de Conren Tramway, Ada Colau Alcaldesa de Barcelona, Janet Sanz, segona tinenta d’alcaldia, Paco Hugas co-Founder & co-CEO de Conren Tramway i Jaume Collboni, primer tinent d’alcaldia.

El dilluns 12 d’abril, a les 11.00h, l’Enric Batlle va participar en la presentació del projecte de transformació de la fàbrica Mercedes-Benz, en el districte de Sant Andreu.

Durant la presentació, l’Ajuntament de Barcelona va anunciar l’acord amb la propietat, la immobiliària Conren Tramway, per a reactivar aquest espai industrial amb nova activitat econòmica i residencial, suposant un gran projecte de regeneració urbana al Besòs.

Aquest nou projecte convertirà una antiga fàbrica de cotxes en una nova fàbrica d’idees, innovació i coneixement. La transformació de la Mercedes és un exemple de l’estratègia per a regenerar, reactivar i rehabilitar els barris del Besòs, cap a un nou model de ciutat.

El recinte fabril de la Mercedes-Benz, en desús des del seu tancament l’any 2007 i amb més de 90.000 m², ofereix una oportunitat inèdita de transformació per a crear un nou espai urbà mixt, compacte i inclusiu entre els barris de Sant Andreu del Palomar i Bon Pastor. Es tracta d’actualitzar els usos industrials que tenia a l’economia del segle XXI i així generar un nou veïnat en un recinte que fins ara havia estat tancat.

Un nou entorn sostenible i resilient, preparat per a fer front a l’emergència climàtica, on se li dóna gran protagonisme a l’habitatge, zones verdes i nous equipaments.

Per a preservar la memòria de l’arquitectura industrial del segle XX de la ciutat, la nova fàbrica mantindrà els edificis més representatius del conjunt, dotant-los d’una nova activitat econòmica per a impulsar els polígons industrials de l’entorn. La nau central es reconvertirà en una nova plaça, i en els edificis del seu voltant se situaran activitats econòmiques vinculades al sector de la creativitat, el disseny i les noves tecnologies. Per a això, s’ha signat un acord d’intencions amb Elisava Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona, la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i la Fundació Leitat.

El conveni signat ara amb Conren Tramway es materialitzarà posteriorment en una Modificació de Pla General Metropolità que concretarà l’ordenació i els paràmetres del recinte.

“Amb tota certesa, els barris del Besòs seran protagonistes de la reactivació econòmica imminent de la nostra ciutat”.

— Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

A la roda de premsa van participar l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, i la segona tinenta d’alcaldia, Janet Sanz; en Paco Hugas, conseller delegat de Conren Tramway; en Javier Peña, director general de Fundació Privada Elisava; la Meritxell Borràs, coordinadora de Desenvolupament de Polítiques Corporatives de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; i Joan Parra, CEO de Leitat. La visita al recinte va ser a càrrec de l’Enric Batlle.

Trobareu l’enllaç al vídeo de la presentació aquí.

Paraules de benvinguda i presentació del projecte urbanístic a càrrec de Janet Sanz, segona tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat.
Fotografia de l’equip de Conren Tramway, promotors del projecte, i de l’equip de Batlleiroig, arquitectes, en finalitzar la presentació a la fàbrica Mercedes-Benz.