menútancar
Agenda 07/06/2022

Anna Lloret participa al fòrum Arquitectura circular i sostenible, organitzat per Grupo Vía.

Anna Lloret participa al fòrum Arquitectura circular i sostenible, organitzat per Grupo Vía.
Les obres de les oficines T3 Diagonal Mar avancen ràpidament, gràcies a l’elecció de la fusta i la seva alta industrialització. / © Antonio Navarro Wijkmark

Dijous passat, batlleiroig va participar a l’esdeveniment “Arquitectura circular i sostenible” organitzat per Grupo Vía, que va poder reunir firmes líders d’arquitectura, enginyeria i consultoria per a exposar alguns dels seus últims projectes d’edificació, així com la filosofia sostenible, d’eficiència energètica, reducció de consums i d’economia circular que hi ha darrere d’ells.

Actualment, entre el 10% i el 15% dels materials es malgasten durant el procés de construcció i el 54% dels materials de demolició són enviats a l’abocador. Però cada vegada són més els agents implicats a passar d’un sistema de construcció lineal a apostar per la circularitat, tant amb la menor generació de residus, com per la inclusió de materials reciclats i reciclables en les obres, així com amb el canvi de xip de concebre els edificis com a bancs de materials futurs per a noves obres i rehabilitacions.

En aquesta línia es va desenvolupar la intervenció d’Anna Lloret, associada i vicedirectora del departament d’Edificació de batlleiroig, que va centrar la seva ponència en el treball per a les primeres oficines T3 de Hines a Europa que s’estan executant a Diagonal Mar i en les quals s’ha aconseguit una estructura sobre rasant 100% de fusta i s’ha apostat per la industrialització de la construcció.