menútancar
Equip 20/07/2021

4 de juliol de 1981

4 de juliol de 1981

El passat 4 de juliol vam tenir el plaer de celebrar amb els nostres companys de Batlleiroig el 40 aniversari de l’estudi, que commemora el dia en què vàrem guanyar el nostre primer concurs per realitzar el Cementiri Metropolità de Roques Blanques, al Papiol.

Juntament amb el Joan Roig hem construït, des de zero, i al llarg d’aquests quaranta anys, el que avui és i representa Batlleiroig. Hem intentat ser especialistes en cadascuna de les disciplines que hem practicat —Ciutat i Territori, Paisatge i Espai Públic, Arquitectura i Construcció—, però sense deixar d’innovar constantment i sense oblidar la imprescindible transversalitat que es requereix per a desenvolupar qualsevol intervenció. Hem entès l’Arquitectura, el Paisatgisme i l’Urbanisme com un procés complex on se superposen diverses creativitats amb diferents tècniques amb l’objectiu d’obtenir la màxima eficiència en el resultat.

El Joan i jo som un esclavó més en la cadena i hem assumit la nostra responsabilitat, però l’èxit ha estat de l’extraordinari equip que hem tingut, tant en el professional com en l’humà. Estem molt orgulloses d’haver pogut comptar, al llarg de tot aquest temps, amb la col·laboració de tants professionals excel·lents que han donat el millor a Batlleiroig. Actualment, som més de 100 professionals, amb majoria femenina; componem un equip estable i en continua formació, preparat per oferir el millor en el nostre compromís amb el futur de les nostres ciutats i les necessitats dels nostres clients.

Continuant amb la nostra voluntat de garantir la transcendència, la solidesa i la professionalitat de Batlleiroig, hem apostat per la retenció de talent i ens hem adaptat a una governança corporativa que compta, en aquests moments, amb 8 socis i diversos associats, amb la idea que l’estudi segueixi projectant-se cap al futur, almenys quaranta anys més.

Vam començar fent “jardins” i des de llavors hem estat compromesos amb el medi ambient i implicats en la cerca de solucions per mitigar l’emergència climàtica del nostre planeta, el que ens ha portat a escollir com a lema de l’estudi: merging city and nature since 1981.

Enric Batlle Durany
president de Batlleiroig