menuclose
Projects 16/06/2022

L’illa Diagonal commits to a reform that opens the shopping center to its outdoor spaces.

L’illa Diagonal commits to a reform that opens the shopping center to its outdoor spaces.

The L’illa Diagonal shopping center will launch a reform project this summer to improve its connectivity with the public gardens of Sant Joan de Déu, through the construction of a shade house with vegetation that will reinforce the green environment of the area and will house new spaces of restoration.

The reform design, developed by batlleiroig, will improve the user experience and adapt the shopping center to new needs and trends, maintaining the identity of the original project.

The reform tries to promote the connection between people and nature. Strategies have been proposed that articulate this relationship, introducing light and vegetation inside, opening L’illa to the outside and proposing the new umbraculum between the shopping center and the public gardens.

The construction works, whose completion is scheduled for the end of 2023, coinciding with the 30th anniversary of L’illa Diagonal, represents an investment of approximately 35 million euros.